Slovensko

MED 2017 četrto dejanje: DJ OM & T - JAY

DJ OM in T-JAY – Feel the vibe
MMC KIBLA, 21. 4. 2017 ob 22.00

Četrto dejanje MED 2017 bosta izvedla Dejan Đorđevič in Tine Lebar, bolje znana pod svojima umetniškima imenoma DJ OM in T-JAY.

DJ OM sodi med pionirje elektronske scene pri nas. S svojim prefinjenim izborom plošč prebuja pogosto že dolgo pozabljene, a prefinjene klasike. Je začetnik house clubbingov v Mariboru, na katerih je kot rezidenčni dj številnih klubov iz Maribora in okolice gostil dj-e iz vse Slovenije in tujine. Po prehodu v novo tisočletje je pripomogel k večji priljubljenosti house glasbe, ki je takrat začela privabljati vedno večje množice poslušalcev. Klasični house s pridihom jazza, funka, soula in disco glasbe, s poudarkom na razgibanih bas linijah in močnih vokalih pa se je iz podzemlja preselil v klube povsod po Evropi. Dj Om je nastopal s številnimi velikani elektronske glasbe, kot so David Morales, Bob Sinclar, Axwell, David Guetta, Fedde Le Grand, ATFC, Sandy Rivera, Joey Negro, Jamie Lewis, Paolo Barbato …

Tokrat bo ob njem nastopil T-JAY, s katerim sta v preteklosti pogosto združevala moči pri številnih projektih. S svojimi seti je v preteklem desetletju nastopil po klubih, kjer si je poleg nekaterih že naštetih dj-ev delil oder z izvajalci, kot so Ron Carroll, Jay-J, Dj Paulette, Gadjo, Valentino Kanzyani in drugi. Kot glasbeni urednik je deloval na Radiu Bit, ki je kot prvi radio pri nas predvajal izključno elektronsko glasbo. Njegovi seti so pogosto potovanje v zgodovino disco in house glasbe, polne izvrstnih vokalov in pozitivne energije.

Foto: Teja Musič, Kibla arhivSections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org