Slovensko

Predmolilni volk – večmedijska agitka Marka Breclja

Predmolilni volk – večmedijska agitka Marka Breclja
MMC KIBLA, petek, 19. 10. 2018, ob 19. uri

Predmolilni volk za Vlasto

Je večmedijska agitka Kulturnega konzorcija »Prvi na vasi« za povabiteljico Kiblo, je kiparki Vlasti Tihec posvečena uprizoritev upokojenca s kulturno priznavalnino, Marka Breclja.

Program:

0. Predfilm »Obredna daritev« (2016, Marko Brecelj) 11´

1. Uvodna beseda Predmolilnega volka navzočim 5´

2. Poslušajte tudi če si niste želeli (elektroakustična javna vaja Krav molznic z vmesnimi všečnimi psihosocialnimi besedenji Marka Breclja) 40´

3. Premor za kadilstvo in odhod priletnega utrujenstva 15´

4. Performirano živeti (belske duhovne pesmi, komentirane video projekcije, posvetitveni premieri »Vlasti Tihec« in »Maribor«) 40´  

5. Brezplačna delavnica Euro trepalnic (izrezovanje odprtin za oči v bankovce in druženje z nastopajočim, ki pospravlja opremo, ker se mu mudi domov)

O sebi:

Od najbolj ranega otroštva (1952) do mature na Zidanškovi gimnaziji (1969) predvsem Mariborčan poslovno dopotujem v Kiblo v petek, 19. oktobra 2018 iz Muzeja Klanec 18b Občina Hrpelje Kozina.
Na področju rajnke SFR Jugoslavije sem najbolj znan kot pevec (kompozitor in tekstopisec) Buldožerjev čeprav sem svoje temeljno uveljavitveno delo Cocktail ustvaril pred ustanovitvijo te skupine. Od 1979 sem se nekaj let sopotepal z Ivanom Volaričem Feom v duetu Zlatni zubi,  vodstveno soustvarjal v glasbenouprizoritvenem projektu Marjanov čudni zajec (LP Svinjam diamante, 1986 ), v izteku rodovitnih osemdesetih ril v duetu »Javna dvaja« in triih »Javna vaja« in »Javna traja«. V Mladinskem gledališču me je ponucala baraba režiser Ristič v  Resničnosti, njegov sorežiserki sobarabun Dušan Jovanović pa mi je pomagal neuresničiti mojo prvo gledališko predstavo Desant na rt Dobre Nade. Od leta 1990 s soprogo Arijano od leta 1993 pa do danes tudi z Iztokom Krkočem v Butalah Istre pod Slovenci (Koper Capodistria) sovodimo  mladinsko, socialno, kulturno, medgeneracijsko in muzejsko prizorišče Društva prijateljev zmernega  napredka, Ustanove nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon in Orodja nevladja predvsem pa njegovega mladinskega polja na lokalnih volitvah, stranke Akacije. Mehki terorizem je moj (naša) uprizoritvena »tehnologija«, ki jo z vztrajnim vabljenjem na LENT podpira Narodni dom v Mariboru.  
O meni so posneli filme nagrajenec Janez Burger, zasvojenec Zoran Živulović ter Nizozemec srednjeameriškega rodu Alfred Bueno. Tudi sam na stara leta hočerm režirat in mi je uspela  uvrstitev na vinkovški festival Rok filma z minimalističnim dokumentarnim mjuziklom »Štetje v jeseni« (2016). Petnajsto leto pišem, fotografiram na dnevno sveženi spletni strani http://www.dodogovor.org/ .

Marko Brecelj

Foto: Dijana Božić, Kibla arhiv

Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti
  - RUK
  - Digitalni dediščinski inkubator (DDI)
  - Virtualni multimodalni muzej (ViMM)
  - Ruritage
  - Caravan NEXT
  - Mreža multimedijskih centrov
  - X-OP

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org