English

































Pesniški večer z Janom Cvitkovičem in Feom Volaričem

Torek, 24. februar, MMC Kibla - pesniški večer. Z Janom Cvitkovičem, ki je pred kratkim izdal pesniški prvenec Lačna žival, in Feom Volaričem, katerega pesniška antologija T'guwrš od t'grš je ob avtorjevi 60-letnici izšla lani, se je pogovarjala Simona Kopinšek. Gost večera je bil tudi urednik obeh pesniških zbirk Zdravko Duša.


Jan Cvitkovič: LAČNA ŽIVAL
Sloveniji in filmskem svetu poznan režiser in scenarist Jan Cvitkovič je na pobudo prijateljev poprijel tudi za njemu novo umetnostno zvrst, pesništvo. Lačna žival je zbirka 66 pesniških zapiskov, ki so se v Cvitkovičevem arhivu nabirale že dve desetletji Število pesmi ni naključje, saj se je Jan Cvitkovič rodil leta 1966. Cvitkovič ne leti visoko, ampak tu zemeljsko pove, da so pesmi pravzaprav njegova avtobiografija, ali neki trenutki njegovega življenja in stanja, ki jih je v verzih prelil na papir. Urednik Zdravko Duša je vesel, da prav pesniška zbirka Jana Cvitkoviča tudi prvo delo, ki ga je Društvo Myra Locatelli založilo res samostojno. Kot založnik pa ve, in naglas pove, da so dela, ki nastanejo na tolminskem, v njegovih očeh več vredna od vseh ostalih v Sloveniji.


Ivan Volarič-Feo: T'GUWRŠ OD T'GRŠ
Pesnik in kantavtor Feo Volarič je lansko leto septembra praznoval 60-letnico. Njemu so bile namenjene Lukatelce, prireditev, ki konec poletja nastaja v organizaciji društva Myra Locatelli in se odvija v Volčah pri Tolminu. Ob jubileju je pri Cankarjevi založbi v zbirki Poezija, ki jo ureja Zdravko Duša izšla antologijska zbirka Feovih pesmi od začetkov do danes, vključno s konkretno in vizualno poezijo ter refleksivno, intimnejšo liriko z naslovom T'guwrš od t'grš. Zbirki je priložen CD Zimbabve s posnetki uglasbene poezije, ki jo je Feo posnel s skupinami The Schmidt's, Salamandra Salamandra in Hišni bend.

Fotografije






















Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel
  - arhiv

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org