English

































Pogled skozi ključavnico - razprava o medijih

 MMC Kibla, torek, 17. 6. 2008, ob 17. uri - razprava o sodobnem medijskem prostoru z osrednjo temo 'pogleda skozi ključavnico'. O tem in drugih aktualnih fenomenih se je s Kajo Jakopič in Melito Zajc pogovarjala Snežana Štabi. Ob razpravi so bili predvajani ustrezni video in avdio posnetki.

Televizija deluje kot ključavnica, skozi katero nam je omogočen vpogled  v določeno dogajanje, pri tem pa si celo domišlja, da nam izostri pogled z zoženjem. Poleg tega nam v primeru resničnostnih programov nudi sladkost 'prepovedanega' pogleda skozi ključavnico, čeprav gre za konsenz nastopajočih.

Kaja Jakopič je novinarka, dolgoletna urednica oddaje Studio City, trenutno pa vodja projektov v Multumedijskem centru RTV Slovenija,  kjer se posveča projektom spletne televizije in blogov. Je tudi avtorica mnogih teoretskih prispevkov o televiziji, posebej jo zanima resničnostna televizija in TV voajerizem, ki je tudi tema njene samostojne publikacije.
 
Melita Zajc pri svojem delu povezuje praktično delo in raziskovanje na področju klasičnih in novih medijev. Od 1994 je sodelavka ISH, kjer je sodelovala pri več raziskovalnih projektih. Zaposlena je kot vodja izobraževanja za nove medije na RTV Slovenija ter kot nosilka predmeta Teorija medijev in množični mediji pri programu Medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) v Mariboru.

Video

Video

Fotografije


















Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel
  - arhiv

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org