English

































Beletrinino pomladno branje v Kibli

Sreda, 21. maj 2008, ob 20. uri, MMC Kibla - Beletrinino pomladno branje z Ireno Svetek in Tomažem Kosmačem.

V okviru zbirke Beletrina je Študentska založba v letošnjem letu pripravila bogat izbor izvirnih slovenskih del. Poseben poudarek je na proznih delih mlajših slovenskih avtorjev. Ti bodo predstavljeni v bralnih ciklih, poimenovanih Beletrinina pomladna branja.

Irena Svetek predstavlja sodobni družinski roman Sedmi val, katerega junaki so individualisti, ki jih družina na vsebinski ravni sicer povezuje, vendar pa jih opredeljujejo povsem različne stvari.

Irena Svetek je študirala primerjalno književnost, na istem oddelku nadaljuje z doktorskim študijem. Literarno občinstvo jo pozna po njenih odmevnih objavah kratke proze v literarnih revijah in na radiu. Že vrsto let vodi pogovore z uglednimi literarnimi ustvarjalci ter pripravlja poglobljene predstavitve knjižnih novitet.

Tomaž Kosmač
z zbirko kratkih zgodb Punk is dead vabi na duhovito krožno vožnjo zgoščene ironije, med katero postavi pod vprašaj številne ustaljene družbene norme.

Tomaž Kosmač (roj. 1965) živi med Idrijo in Godovičem, kjer se dogaja tudi večina njegovih kratkih zgodb, objavljenih v zbirkah Driska (1988) ter Žalostno, toda resnično (2001). Po romanu Hvalabogu (2006), ki ga je izdal pod psevdonimom, se v najboljši formi vrača h kratkometražnemu žanru in pogledu na družbo iz žabje perspektive, s katerim je v slovensko literaturo prinesel nenavadno sveže, ostro in duhovito beleženje čutenja in razmišljanja sodobnega podpodja ter njegovih vsakdanjih apokalips.

Fotografije






















Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel
  - arhiv

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org