English

































Festival FABULA

28. 5. 2004

Fabula je festival kratke zgodbe, ki je potekal od ponedeljka 24. maja do sobote 29. maja 2004 v večih slovenski mestih. Rodil se je z idejo po oživljanju pisane besede in širjenju kulturne note v posameznih krajih. Slovenskim bralcem smo želeli predstaviti najvidnejša imena domače in tuje kratke zgodbe in jim približati dosežke njihovega ustvarjalnega uma.

V okviru festivala so se javnosti predstavili štirje tuji in deset slovenskih avtorjev kratke proze, ki spadajo v vse tri generacije pisateljev. Med slovenskimi avtorji je festival gostil Mojco Kumerdej, Dušana Šaroterja, Lenarta Zajca, Vesno Milek, Evalda Flisarja, Normo Bale, Borisa Pahorja, Damjana Šinigoja, Janija Virka ter Draga Jančarja. Od tujih avtorjev pa so Slovenijo obiskali Jasmin Imanović (Bosna in Hercegovina), Cristiano Spila (Italija), Hans Gunnarson (Švedska) in Monika van Paemel (Belgija).

V Mariboru je festival potekal 28. 5. 2004 ob 19.30, ko smo v MMC Kibla gostili Dušana Šarotarja in Damjana Šinigoja.

Dušan Šarotar se je rodil leta 1968 v Murski Soboti. Študiral je sociologijo in filozofijo. Dela v uredništvu zbirke Beletrina in ureja časopis AirBeletrina. Poleg literature piše tudi filmske scenarije, doslej so bili na TV Slovenija realizirani po njegovih scenarijih štirje filmski portreti. Doslej so bila objavljena njegova knjižna dela Potapljanje na dah, roman (Beletrina, 1999); Mrtvi kot, zbirka zgodb (Beletrina, 2002); Nočitev z zajtrkom, roman (Gloss, 2003).

Damjan Šinigoj je pisatelj, prevajalec, urednik, publicist in scenarist. Član Društva slovenskih pisateljev, Društva slovenskih knjižnih prevajalcev, urednik pri Založbi Goga in časopisu Park ter kolumnist pri reviji MAMA. Doslej je izdal tri knjige, Vojake ubijajo, mar ne; Neizstreljeni naboj in Očkov kotiček ter številne prevode.


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel
  - arhiv

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org