English

KIBLIX 2023 Preddogodek / Glasbeni cikel MIGAV


KIBLIX 2023 Preddogodek / Glasbeni cikel MIGAV
Branimir Štivić: M E H
3. 3. 2023, ob 19. uri
artKIT

Vljudno vabljeni na performans Branimirja Štivića z naslovom M E H, ki bo v petek, 3. marca 2023, ob 19. uri v razstavišču artKIT.

Štivić je M E H zasnoval kot modularni zračni sistem, ki temelji na izdihu, napihovanju in koliziji zraka z okoliškimi predmeti. Sistem dihalnih teles/napihljivih blazin in dihanje kot dejanje si lahko predstavljamo kot ritem odplačevanja »kisikovega dolga« v stalni ekonomski igri inflacije telesa.

Branimir Štivić (1991, Cerić), je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu, smer Novi mediji. Magistriral je iz programskega inženiringa na Fakulteti za organizacijo in informatiko v Varaždinu. Njegov primarni medij je zvok, ki se nato prepleta z drugimi mediji skozi umetniški proces, ki temelji na programski kodi, DIY elektroniki in improvizacijskih tehnikah. Njegovo področje dela vključuje multimedijske instalacije, performanse, zvočno umetnost, razširjeno kinematografijo, video sintezo, eksperimentalno glasbo, kibernetiko, zvočne in svetlobne instalacije, umetnost algoritmov, nevronske mreže, umetno inteligenco itd. Multidisciplinarni pristop uporablja kot orodje za raziskovanje percepcije, verjetnosti, teorije sistemov, matematičnih modelov in celičnih avtomatov, procesne glasbe, zvoka, pnevmatike, kinetike in sinteze strojnega učenja. V fokusu njegovega trenutnega zanimanja je dihanje, zrak, atmosfera, strojno učenje, najdeni posnetki, spomini, nevronska sinteza, biološki sistemi, animizem, vitalnost predmetov in materije v dobi tehnosfere in antropocena. Sodeloval je z DB Indoš: House of Extreme Music Theatre, pri predstavi I:O: posvečena Ivanu Martincu, rekonstrukcija knjige posnetega Dreyerjevega filma »La Passion de Jeanne d'Arc«, (knjižnica ELIPSE, Split, 1980). Njegova dela so bila razstavljena in uprizorjena v Muzeju sodobne umetnosti Zagreb, galeriji Šira, Ateljejih Žitnjak, galeriji Prozori, Laubi, Pogonu Jedinstva, Kazamatu, NMG@Praktika, na Device_art festivalu 7.012 ter na festivalih sodobnega plesa Monoplay in Barutana kot tudi festivalih eksperimentalnega zvoka ZEZ, VectorHack in SineLinea. V okviru rezidenčnega programa »on-the-fly« je nastopil v Het Orgelpark v Amsterdamu, v okviru programa ZEZxSonica AIR pa je kot umetnik SHAPE+ nastopil v Cankarjevem domu v Ljubljani. Sodeloval je v projektu Reassemble Lab: Weatherscapes, ki ga je organiziral festival FIBER v Amsterdamu.

https://branimirstivic.com/

< Branimir Štivić, M E H, 2021, instalacija.

Produkcija: KONTEJNER, Zagreb, Hrvaška
Postprodukcija: KID KIBLA

Projekt je bil prvotno zasnovan in izveden v okviru rezidenčnega programa in izobraževanja projekta Re-Imagine Europe.

Foto: Janez Klenovšek
Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org