English

































Nova slovenska glasba – NSG: Manca Trampuš in Domen Don Holc


Nova slovenska glasba – NSG: Manca Trampuš in Domen Don Holc
Četrtek, 25. 11. 2021, ob 20. uri
MMC KIBLA

Vljudno vabljeni, da sem nam v četrtek, 25. novembra 2021, ob 20.00 pridružite v MMC KIBLA na ciklu Nova slovenska glasba, kjer nam bosta večer popestrila pisca besedil Koala Voice, Manca Trampuš in Domen Don Holc. Predstavila se nam bosta v tokrat malce drugačni zasedbi kot smo je vajeni. Igrala bosta tako pesmi iz repertoarja albumov Koala Voice kot tudi solo material Domna Don Holca.

Koala Voice so Manca Trampuš (gibalna performerka, vokalistka), Domen Don Holc (kitarist), Tilen Prašnikar in Miha Prašnikar. Ta slovenski četverec je s svojo neobremenjenostjo, razbijaško indie punk prezenco polno nalezljivih melodij in zasoljenih kitarskih riffov, zelo hitro prirastel k srcu množicam, tako po Sloveniji kot tudi drugod po Evropi.

Njihova muzikalnost in očarljivost jim je pridobila tudi mesto predskupine pred legendarnimi Pixies v ljubljanskih Križankah. Svojo publiko pa so naprej lovili tudi po večjih evropskih festivalih, kot so Liverpool Sound City, Tallinn Music Week, Bush Budapest, Pohoda, Monkey Week, Exit in Inmusic.

V zadnjem letu so se posvetili snemanju in ustvarjanju njihovega 4. studijskega albuma Plata, ki smo jo lahko v celoti slišali 25. junija, od letošnjega septembra pa je na voljo tudi na vinilu.

Manca Trampuš je pevka in frontmanka benda Koala Voice. V zadnjih enajstih letih je z bendom prepotovala skoraj celo Evropo, nekaj Balkana ter drugega sveta. Pohvali se lahko s štirimi studijskimi platami benda Koala Voice, hkrati pa se udejstvuje tudi kot dizajnerka, performerka, plesalka in igralka, tako v gledaliških predstavah, kot tudi s svojimi lastnimi gibalno-izraznimi umetniškimi delavnicami.

Domen Don Holc je naivni umetnik, glasbenik in pisec besedil. Najbolj znan je kot kitarist zasedbe Koala Voice. Sodeloval je z imeni kot so Andrej Šifrer, Danton  Supple, Thomas March Kolektiv, ter tudi kot samostojni kantavtor, inštrumentalist & performer, tako v gledališču, kot filmu in fotografiji.

Vstop je prost. Vljudno vas prosimo, da pri obisku koncerta upoštevate PCT protokol in priporočila NIJZ.

Produkcija: KID KIBLA
Soorganizator: Društvo za sodobno umetnost X-OP
Koncert je del cikla Nova slovenska glasba – NSG, ki ga podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Maribor.

Foto: Janez Klenovšek





















Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org