English

Mito feat. YngFirefly – Spring edition, Nova slovenska glasba

Mito feat. YngFirefly – Spring edition
Nova slovenska glasba 2018
MMC KIBLA
petek, 18. 5. 2018, ob 21.30

V sklopu glasbenega cikla NOVA SLOVENSKA GLASBA se tokrat predstavlja mariborski duet MITO feat. YNGFirefly, avtorja albuma Bratstvo in estradstvo. Prekaljena glasbenika, za katerima so številni nastopi, polni gostih rim, besednih premetank in vsebinsko kritičnih, pomenljivih besedil. Pogumni sodobni beati in aktualna problematika v besedi in glasbi.

Vljudno vabljeni!

- - - -

Mito je svojo ustvarjalno pot začel leta 2003 v mariborski rap skupini TEKOCHEE KRU (Šuljo, Luga, Emkej, Sniki, Stash, Gersh, Mito), kjer so nastali rap albumi: Štala v glavi (2003), Adijo stari, kaki scenarij (2007) in Sabljasti tiger (2014). Prav tako je aktiven v velenjsko-mariborski navezi VELEBOR (Mrigs, Ghet, Emkej, Mito), kjer je nastal album Božja Gamad (2013). Med tem časom je zraven mnogih kolaboracij z ostalimi domačimi reperji nastal tudi samostojni album EGON (2011), katerega je posnel s producentom Šuljom, septembra letos pa je z mlajšo generacijo producentov (Nite (Tropski&Nite), YNGFireflly, Tamau, Theejay (Wrong Idea) in Šuljo) posnel svoj drugi samostojni album z naslovom BRATSTVO IN ESTRADSTVO. Gre za dve leti trajajoč projekt, ki ga lahko poslušaš na njegovem youtube kanalu(miamimajti), za vse ostalo pa enostavno vljudno vleti na njegove koncerte.

YNGFirefly je mlad mariborski producent/beatmaker, ki trenutno veliko sodeluje z uveljavljenimi imeni slovenskega hip-hopa. Najdete ga lahko v studiu Youreupradio (GT22), kjer z veliko predanostjo dela na raznovrstnih projektih. Tako tudi sam skrbi, da hip-hop v Sloveniji živi naprej. Njegova glasba odraža duh sedanjega časa in hkrati veliko spoštovanje do klasičnih glasbenih mojstrov.

PLAKAT PDF

Foto: Janez Klenovšek

- - -

Bratstvo In Estradstvo
https://betonrecords.bandcamp.com/album/bratstvo-in-estradstvo
Foto: Dijana Božić, Kibla arhiv

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org