English

































Literarni zdaj-trk: Eva Mlinar in Eva Mahkovic

Literarni zdaj-trk: Eva Mlinar in Eva Mahkovic
Četrtek, 26. 11. 2020, ob 20. uri
Spletni prenos

Literarni zdaj-trk se zaradi koronavirusnih razmer seli na splet. Vabljeni, da se nam, tokrat virtualno pridružite v četrtek, 26. 11. 2020, ob 20. uri. Literarni večer bomo v živo prenašali na Facebooku, in YouTubu, kasneje pa si ga bo moč ogledati na spletni strani Društva X-OP.

Tokratni gostji bosta Eva Mlinar in Eva Mahkovic, avtorici prvega risoromana v slovenščini Vinjete straholjubca. Lansko leto je delo, ki je izšlo pri Zavodu VigeVageKnjige (2019), na 35. Slovenskem knjižnem sejmu prejelo nagrado za knjigo leta. Pogovor bo moderirala Tonja Jelen.

"resnica, ki naj bi me osvobodila, se je izgubila nekje na poti."

(Eva Mahkovic, iz pesmi Yorkshire, Vinjete straholjubca)

Eva Mahkovic (roj. 1986) je dramaturginja, zaposlena je v Mestnem gledališču Ljubljanskem (MGL). Prav tako ji je lansko leto pri založbi Beletrina izšla zbirka FB-poezije na tak dan najbolj trpi mastercard. Za odrske uprizoritve adaptira romane  (na primer Jane Austen, Prevzetnost in pristranost, Jean-Paul Sartre Gnus) in prevaja. Ustvarila je samostojni dramski prvenec Male kraljice, ki je bil uprizorjen leta 2017 v Lutkovnem gledališču Ljubljana (LGL).

Eva Mlinar (1985) je diplomirala iz umetnostne zgodovine na ljubljanski Filozofski fakulteti in iz študija vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, prav tako v Ljubljani. Je ilustratorka, vizualna umetnica, ustvarja kolaž, riše grafite. Sodeluje pri številnih projektih tako pri nas kot v tujini; Straniščne spletke, Lahkonočnice, Ciciban … Ukvarja se z ilustracijo in ustvarja predvsem za gledališče (oblikuje plakate za gledališče v New Yorku, snuje knjižice za MGL), kino (vizualna podoba Kinotečnika) in časopise (npr. podoba Tribune). Skupaj s Hano Jesih je leta 2018 izdala knjigo umetnika Impresije: Ljubljana/Istanbul, ki je kot rezultat njunega skupnega dopisovanja.

Več: www.x-op.eu

Produkcija: Društvo X-OP
Koprodukcija: KID KIBLA in Združenje KODA MODRO
Podpora: Mestna občina Maribor

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org