English

































Erik Truffaz Group - koncert

Pri Eriku Truffazu je nadvse preprosto: je najbolj izviren trobentar po Milesu Davisu, glasbenik, čigar koncerti so hipnotični »drum and bass in dub partyi za jazzerje«, ter tako eden ključnih, ki krojijo podobo jazza in sodobne glasbe v zadnjem desetletju.

Nedelja, 22. april 2007 ob 20:30 – Velika dvorana Narodnega doma Maribor

ERIK TRUFFAZ GROUP
(F)
Erik Truffaz – trobenta
Patrick Muller – klaviature
Marcello Giuliani – bas
Marc Erbetta – bobni

Erik Truffaz je prišel v Maribor premierno, na ekskluzivni slovenski nastop: prvi po dveh letih, ko je s svojim izjemnim koncertom razprodal Križanke v Ljubljani! Truffaz v svojo edinstveno  in mamljivo godbo vpleta mešanico cool jazza, ambientalne elektronike, drum and bassa, hip- hopa, popa, duba, klasike in arabske godbe, ki kljub sanjskosti, kar kličejo po plesu. Zaradi njegove enkratne fuzije številnih žanrov v očarljivo zamaknjeno glasbo ga je moč primerjati kvečjemu z Milesom Davisom, od katerega je prevzel tudi senzacionalno odrsko prezenco, ki je prava paša za oči in ušesa. O navdušenju priča tudi njegov izjemen nastop na Jazz festivalu Ljubljana pred dvemi leti, zato njegov koncert zagotavlja nepozaben ogled in posluh!

Legendarni album Milesa Davisa Kind of Blue je leta 1960 rojenega Truffaza spodbudil sprva k študiju klasične glasbe na ženevskem konservatoriju, leta 1990 pa je ustanovil svojo prvo jazzovsko zasedbo, že leto pozneje pa osvojil prestižno francosko nagrado Prix special. Takoj, ko je posnel svoj prvenec Nina Valeria, se je podal na evropsko turnejo in med drugim nastopil na jazzovskem festivalu v Montreuxu, obenem pa postal – in vse do danes ostal – eden najuspešnejših zvezdnikov v Franciji. Kmalu zatem je podpisal pogodbo za založbo Blue Note ter na njej objavil že devet albumov in se povzpel v sam vrh vseh jazzovskih (in electro) lestvic po vsem svetu. Zadnji plošček z naslovom Face a face predstavlja koncertne posnetke dveh ključnih zasedb (Erik Truffaz Group in Ladyland Quartet).

V Mariboru je predstavil svoj povsem nov album Arkhangelsk, ki ga odlikuje nagnjenost k vokalu in glasovom, ki prežemajo ne le zgodovino jazza, temveč še posebej Truffazovo trobento in koreninijo tako v Louisu Armstrongu, Chetu Bakerju, kot Milesu Davisu. Arkhangelsk je morda album, ki je najbolj naklonjen popularni glasbi, s severnjaško zasanjanimi zvoki, umeščenimi nekam med nebo in zemljo – je prelep album, da se človek k njemu ne bi vračal še in še….

Koncert je prijazno podprl Institut Français Charles Nodier.

Fotografije














Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org