English

































Fab trio - koncert

Kibla se je znova predstavila v Jazz klubu Satchmo s koncertom, s katerim sta tako Kibla, kot Satchmo sklenila koncertno sezono v letu 2005 - a zato z dvojno zvenečimi imeni, med katerimi izstopata legedarna Billy Bang in Barry Altschul, ki ju v Sloveniji ni bilo slišati vec kot 25 let.


Jazz klub Satchmo Maribor, četrtek, 8. december 2005 ob 20:30
FAB TRIO
Billy Bang - violina,
Joe Fonda - kontrabas,
Barry Altschul - bobni


Trio, ki je resnično "fabulous", je neke vrste vrhunec sodobnega jazza, ki črpa svoj karakteristični zvok iz sinergije prekaljenih individualistov.
Na zaključnem koncertu jazz sezone 2005, s katerim se je Kibla (znova) predstavila v Satchmu se je odvilo srečanje gigantov: from ragtime to no time!
Billy Bang je že tri desetletja kultna figura "loft scene" iz New Yorka, bodisi kot ustanovitelj skupine String trio of New York, ali kot partner Billa Laswella, Ronalda Shanon Jacksona, Sun Raja, Dona Cherrya, James Blood Ulmerja in celo Bootsy Collinsa. Barry Altschul je najverjetneje eden tehnično najbolje podkovanih bobnarjev, saj je preizkušen tako v mainstreamu, kakor v svobodnem pulzu - nepozabni so njegovi posnetki za založbo ECM s skupino Circle z Dave Hollandom, Chick Coreo in Sam Riversom (ali Anthonyem Braxtonom), ki šteje med ključne zasedbe sedemdesetih let. Nič manj legendarni niso njegovi posnetki z Paulom Bleyem in Andrew Hillom. Ime basista Joe Fonde je nerazdružljivo od dela Anthonya Braxtona, s katerim je igral več kot 15 let, redno pa je snemal z glasbeniki, kot so Archie Shepp, Bill Dixon, Dave Douglas, Lou Donaldson, Curtis Fuller in mnogimi drugimi, in - aja - tudi z FAB triom!


Prireditev so omogočili: Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Maribor.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org