English

































From garbage to science - koncert

15. junij 2001 ob 22:00, park pred Umetnostno galerijo Maribor
FROM  GARBAGE TO SCIENCE   
(USA, CAN)

Bob Ostertag – zvok
Pierre Herbert – live video mix  

Spremljevalcem sodobnih in improviziranih vsebin smo podarili multimedijski nastop dveh težko-kategornih prvakov svojega žanra, s tehnično osupljivim, tudi duhovitim projektom – med »odpadki in znanostjo«.
Od leta 1990 delujeta Bob Ostertag in Pierre Hérbert kot improvizirajoči duo. Hérbert je zaslovel z »improviziranimi« filmi, ki jih izdeluje tako, da z ostrimi predmeti zarisuje podobe na tekoči filmski trak. V novem projektu »Between garbage and science« bo Hérbert prvič uporabljal računalnik in animacijski software, ki ga je kreiral Ostertag. Ta konstrukcija, pri kateri enakovredno prihajajo do izraza hi-tech in low-tech sredstva, omogoča izdelavo video animacij na »improvizacijski način«. Ostertag, uporabljajoč software lastne izdelave, krmili sampling-klaviature preko računalniške »risalne mize«. Programska oprema celotnega projekta je zasnovana tako, da lahko zvok in slika enakovredno interagirata - Ostertag in Hérbert sta prva na svetu, ki sta kaj takšnega poskusila.
Pierre Hérbert, roj. 1944, živi v Quebecu v Kanadi. Od začetka 80-ih let se ukvarja posebej s filmskimi in video animacijami v živo, predvsem v sodelovanjih z glasbeniki, kot so Rene Lussier, Robert M. Lepage in Jean Derome.
Bob Ostertag, roj. 1957, živi v San Franciscu, ZDA. Velja za enega najbolj vplivnih pionirjev na področju »live« uporabe sampling tehnologije. Je član skupin Johna Zorna, Freda Fritha, Otoma Yoshihide, Mike Pattona (ex-Faith no more), ter vodi lastno skupino »Say no more«, hkrati pa deluje še v komponirani glasbi (med drugim je pisal tudi za Kronos Quartet). Večina njegovih projektov je politično motiviranih – Ostertag je bil nazadnje v Mariboru leta 1999 s skladbo »Yugoslavia suite«, s katero je bil tudi prvi ameriški umetnik, ki je po NATO bombardiranju stopil na tla ZRJ.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org