English

Bralni krožek: Narava in človekV okviru programa neformalnega izobraževanja z veseljem napovedujemo bralne krožke. Serijo desetih srečanj bosta moderirali kuratorka Nina Šardi in literarna kritičarka Tonja Jelen, srečevali pa se bomo od enkrat do dvakrat na mesec do konca leta 2024 v MMC KIBLA ali v razstavišču artKIT. Bralni krožek je zasnovan kot odprti prostor srečevanja, dialoga, pogovora in skupnega učenja o ekoloških, družbenopolitičnih in aktivističnih temah, ki jih bomo črpali iz KIBLINIH intermedijskih produkcij in vizualnega razstavnega programa. Namen skupnega branja izbranih besedil in kolektivne refleksije je spoznavanje širokega nabora umetniških del ter izmenjava znanj o aktualnih teorijah sodobnosti, razvoju tehnologije in družbenih, političnih in ekonomskih konceptov, ki diktirajo globalne premike in s tem pogojujejo naša vsakdanja življenja.

Bralni krožek je namenjen širšemu občinstvu, pri čemer se ne pričakuje strokovnega predznanja, ampak radovednost, želja po skupnem učenju in deljenju znanja. Vljudno sicer priporočamo, da predlagana besedila vnaprej preberete. Prosimo, da za registracijo udeležbe ter posredovanje določenih besedil, ki jih boste prejeli v pdf-formatu, pošljete e-mail na e-naslov tonja.jelen@kibla.org ali nina.sardi@kibla.org. Registracija je le informativnega značaja in ni obvezujoča.

Vljudno vabljeni!


4. Narava in človek
četrtek, 20. 6. 2024, 17.00
artKIT

Četrto srečanje bo gradilo na vzpostavitvi narave in človeka ter obratno. Kako oba, narava in človek, sobivata in soobstajata skupaj, je vprašanje, ki si ga zastavljamo na tokratnem srečanju. Izhodišče je razstava Kamile Śladowske Zdravljenje teles, zdravljenje ekosistemov, ki na zgovoren in pronicljiv način kaže na človekovo brezbrižno ravnanje s celotnim svetom. Pri tem smo pozabili, da okrog nas obstajajo vibracije, glasovi, migljaji, ki jih ne proizvaja samo človek, temveč tudi rastlinje.  Vabimo vas, da preberete članek Uršule Berlot Ideja narave v sodobni umetnosti, ki je dostopen TUKAJ, o katerem bo poleg razstave tekla beseda.

Na tokratnem bralnem krožku bo sodelovala gostujoča umetnica Kamila Śladowska, dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Več o razstavi:
http://www.kibla.org/dejavnosti/artkit/2024/kamila-sladowska-zdravljenje-teles-zdravljenje-ekosistemov/

__
Bralni krožek je del podpornega programa neformalnega izobraževanja, ki ga sofinancirata Ministrstvo RS za kulturo in Mestna občina Maribor.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org