English

































KIBLIX 2022 Preddogodki / Bralni krožek: Priročnik za popravilo vesoljske ladje Zemlja - Efemerni zasloni


KIBLIX 2022 Preddogodki / Bralni krožek: Priročnik za popravilo vesoljske ladje Zemlja
11. 4.–13. 6. 2022 (10 srečanj), ob 17:30
MMC KIBLA                   

V okviru programa neformalnega izobraževanja z veseljem napovedujemo bralni krožek z naslovom Priročnik za popravilo vesoljske ladje Zemlja. Serijo desetih srečanj bosta moderirali umetnostni zgodovinarki in kuratorki Irena Borić in Živa Kleindienst, srečevali_e pa se bomo tedensko od začetka aprila do začetka meseca junija. Bralni krožek je zasnovan kot odprti prostor srečevanja, dialoga, pogovora in skupnega učenja o ekoloških, družbeno-političnih in aktivističnih temah, ki jih bomo črpali_e iz KIBLINIH intermedijskih produkcij in vizualnega razstavnega programa. Namen skupnega branja izbranih besedil in kolektivne refleksije je spoznavanje širokega nabora umetniških del ter izmenjava znanj o aktualnih teorijah sodobnosti, razvoju tehnologije in družbenih, političnih in ekonomskih konceptov, ki diktirajo globalne premike in s tem pogojujejo naša vsakdanja življenja.

Srečanja bodo potekala tedensko, ob ponedeljkih (razen v primeru prazničnih ponedeljkov v aprilu in maju, ko bosta srečanji prestavljeni na torek) od 11. aprila do 13. junija 2022 v MMC KIBLA (Ulica kneza Koclja 9). Bralni krožek je namenjen širšemu občinstvu, pri čemer se ne pričakuje strokovnega predznanja, ampak radovednost, želja po skupnem učenju in deljenju znanja. Vljudno sicer priporočamo, da predlagana besedila vnaprej preberete. Prosimo, da za registracijo udeležbe ter posredovanje besedil, ki jih boste prejeli_e v pdf formatu, pošljete e-mail na e-naslov irena.boric@kibla.org. Registracija je le informativnega značaja in ni obvezujoča.

Vljudno vabljeni_e!


9. Efemerni zasloni
Ponedeljek, 6. 6., ob 17:30

Tokrat pa se bomo lotili_e branja knjige Digital Rubbish. A natural history of Electronics (2013) avtorice Jennifer Gabrys. Gre za študijo elektronskih odpadkov v fizičnih in elektronskih inkarnacijah ter za kulturno in materialno preslikavo prostorov, kjer se elektronika v obliki strojne opreme in informacij kopiči, pokvari ali pospravi. Diskusija bo temeljila na poglavju Ephemeral Screens. Exchange at the Interface (str. 45–71), v katerem se avtorica osredotoča na elektronski zaslon kot prostor in napravo skozi katerega »signal in stvar« (the signal and the thing) delujeta nepovezano in dematerializirano.


< Vizualija: P L A T EA U R E S I D U E, Terra Ignota, 2021, zajem zaslona. Z dovoljenjem avtorja in avtorice.

__
Bralni krožek je del podpornega programa neformalnega izobraževanja, ki ga sofinancirata Ministrstvo RS za kulturo in Mestna občina Maribor.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - 2022
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org