English

































Kako uspeti kot oblikovalec v pogojih kitajske hiperprodukcije

Start:up Müsli
Kako uspeti kot oblikovalec v pogojih kitajske hiperprodukcije
Tanja Uvera, David Hojnik, Andreja Rudolf
MMC KIBLA, torek, 23. april 2019, ob 19:00


Tedni mode, modne revije in vedno več slovenskih oblikovalcev oblačil s prepoznanim talentom v svetovnih prestolnicah mode nakazujejo, da Slovenija nikakor ne spi na področju mode. Slovenci radi kupujemo tudi dizajnerske kose oblačil in vedno bolj prepoznavamo njihovo nosljivost.

Pot oblikovalca oblačil od prvih krojev pa do prepoznane blagovne znamke, pa je vse prej kot enostavna. Posebej danes, ko trg oblačil obvladujejo velika podjetja s proizvodnjo v azijskih državah, kjer izkoriščajo ceneno delovno silo.

Kako ne le ostati na površju, ampak tudi uspeti v teh okoliščinah? Kako prepričati potrošnika, da sta kvaliteta in izvor materialov na prvem mestu, ko gre za izbor oblačil?

Slovenski oblikovalci v večini delajo samostojno, zaradi česar so primorani obvladati ne le ustvarjalni proces, ampak tudi proizvodnjo, marketing in trženje.

Tanja Uvera
Tanja je modna oblikovalka, ki se z oblikovanjem unikatnih pletenin ukvarja od leta 1999, ko je za zaključno modno revijo na fakulteti izdelala prvo kolekcijo, izključno iz pletenin. Prvo službo je dobila v pletilnem studiu Draž in bila je članica skupine Squat. Svoja oblačila je predstavila na več modnih revijah in sodelovala pri kostumografijah v gledališču in televiziji. Danes ustvarja in prodaja v svojem ateljeju na Lentu.

David Hojnik
David je mlad mariborski modni oblikovalec, ki s svojimi unikatnimi kosi čedalje bolj izstopa v modnem svetu.  Ustvaril je blagovno znamko DH fashion, ki se podpisuje pod unikaten in ročno izdelan nakit, ekskluzivne kose oblačil ter modne dodatke za ženske in moške.

Andreja Rudolf
Andreja je izredna profesorica oddelka za tekstilne materiale in oblikovanje na Fakulteti za strojništvo Maribor. Je del ekipe, ki znotraj fakultete skupaj z docentko Sonjo Šterman in študenti izvaja številne projekte. Med drugim je sodelovala s Pokrajinskim muzejem Maribor na Mesecu mode, v projektu Oblačilni videz in s podjetjem Prevent&Deloza, za katero je z ekipo oblikovala uniforme. S podjetjem Uni&Forma je izvedla delavnico v okviru Internacionalizacije Razvoj in projektiranje inteligentnih oblačil.

https://www.startupmaribor.si/sl-si/dogodek/285/start-up-m-sli-kako-uspeti-kot-oblikovalec-v-pogojih-kitajske-hiperprodukcije



Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org