English

Spoznajte zgodbe uspešnih podjetniških parov

torek, 12. junij 2018, ob 19:05
MMC KIBLA, Maribor

Ne zamudi zadnjega Müslija tokratne sezone. V Kibli bomo gostili pare, ki se požvižgajo na znani kliše, da zasebnega in poslovnega ne gre mešati. Z nami bodo delili recept za uspešen posel (in dobro zvezo).

Taja Benčina in Martin Pelcl sta soustanovitelja startupa Coinhab, ki je izdelalo platformo za kolektivno gradnjo, kjer se graditelji povežejo in tako prihranijo od 20 % pri gradnji. Ekipa želi rešiti perečo problematiko predragih stanovanj, posebej v urbanih središčih in okolici, ki so postala popolnoma nedostopna za srednji sloj. S svojo rešitvijo povezujejo iskalce stanovanj/graditelje, arhitekte in nepremičninske agencije.

Gregor Černelc in Thu Tran Thi Yen sta februarja 2015 odprla prvo vietnamsko restavracijo v Mariboru, z imenom Ngon, z misijo, da bogato vietnamsko kulinariko predstavita novih okusov željnim Slovenkam in Slovencem. Spoznala sta se Angliji, skupaj potovala po Vietnamu in nato izbrala življenje v Sloveniji. Po začetnih bojih s slovensko birokracijo in po iskanju primernega lokala sedaj že tri leta uživata v skupni poslovni zgodbi.  

Ajda Mrzel Kaluža in Boštjan Kaluža sta soustanovitelja »prop-tech« podjetja Arvio, ki razvija napredne informacijske rešitve za oceno primernosti zavarovanja v procesu hipotekarnih kreditov z uporabo umetne inteligence in distribuirane knjigovodske tehnologije. Podjetje je bilo med 160 startupi na letošnji konferenci PODIM izbrano s strani Zavarovalnice Sava za prav posebno nagrado, poslovno pot v Boston.

Prijava na dogodek:
https://www.startupmaribor.si/sl-si/dogodek/200/m-sli-11-spoznajte-zgodbe-uspesnih-podjetniskih-parovDejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org