English

































Mentor kit

MENTOR KIT
1. avgust – 30. november 2017
KID KIBLA v sodelovanju s partnerskimi organizacijami:
Delavski dom Trbovlje, MIKK Murska Sobota, Pina Koper in Zavod 404
Maribor–Trbovlje–Murska Sobota–Koper–Ljubljana

MENTOR KIT je projekt v sklopu izobraževalnih vsebin na področju intermedijske umetnosti. Kontinuiteta delavnic, laboratorijske situacije (odprti laboratorij), produkcijske situacije in interaktivna predavanja so načini, katerim sledimo. V 2017 nadgrajujemo lanskoletne izkušnje izobraževalnega programa društva, predvsem na področju izmenjave znanj, delavnic in produkcijskih situacij.

Projekt Mentor Kit povezuje partnerske organizacije Zavod 404, Pina Koper, DD Trbovlje in MIKK Murska Sobota in KID KIBLA na nacionalni ravni. Temelji na izmenjavi dobrih praks in povezovanju vsebin na področju umetnosti, tehnologije in neformalnega izobraževanja, ki so smernice družbe 21. stoletja.

Intermedijska produkcija 2017 bo predstavljena in postavljena na razstavi na festivalu KIBLIX jeseni 2017; vsebine, ki jih umetniki raziskujejo v sodobni intermedijski umetnosti, so tudi vsebine raziskovanja neformalnega izobraževanja sodelujočih organizacij pri projektu. Delavničarstvo se povezuje s sledečimi tematikami: telo/telesno, tehnologija in osebnost, umetniško raziskovanje človeške percepcije eksistence in gibanje oziroma migracije, okoljska vprašanja, biologija, narava, raziskovanja socialnih struktur ...

Produkcija kot izhodiščni tematski „input“ za nadaljnje raziskovanje in ustvarjanje se združuje z vsebinami soorganizatorjev; sledi delavničarski del kot skupen produkt.

Projekt Mentor Kit je del neformalnega izobraževanja KID KIBLA, ki je podprto s strani Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in je del projekta Risk Change, ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije.


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org