English

Vodovodni stolp Brežice – virtualizacija


Vodovodni stolp Brežice – virtualizacija
Predstavitev virtualne umetniške podobe
Petek, 21. april 2023, ob 18.30
Vodovodni stolp, Brežice

Vljudno vabljeni na predstavitev pilotnega projekta Vodovodni stolp Brežice – virtualizacija, ki bo v petek, 21. aprila 2023, ob 18.30 v Vodovodnem stolpu v Brežicah.

Vodovodni stolp predstavlja poseben arhitekturni spomenik tehnične kulture v Sloveniji in velik potencial za obdelavo z novomedijskimi tehnologijami.
V pilotnem projektu mreže RUK ga Društvo KIT4 v sodelovanju s KIBLA2LAB, prikazuje kot prvo umetniško virtualno podobo zaščitenega spomenika na Slovenskem, ki je višji od 40 metrov.

Celotna podoba stolpa, vpetega v mestno okolje, je bila zajeta z dronom, LiDAR scanner-jem in tehniko fotogrametrije. Osnovni virtualni prikaz na zelo atraktiven način prezentira celotno 360 stopinjsko podobo objekta, nadgrajeno s principi umetniškega posega v renderirano sliko.

Atraktivno virtualno podobo si je možno ogledati v notranjosti stolpa in je obiskovalcem na voljo v odpiralnem času Posavskega muzeja Brežice od ponedeljka do sobote med 10. in 20. uro in ob nedeljah in praznikih med 14. in 20. uro.

Projekt virtualizacije Vodovodnega stolpa Brežice, ki ga je pripravilo Društvo KIT4 v sodelovanju s KIBLA2LAB in Posavskim muzejem Brežice, je pilotni projekt, izbran na javnem pozivu KID PINA v sklopu Mreže RUK (JP-PR-RUK_1_2022), ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija (Ministrstvo za kulturo).

Foto: Arhiv KID KIBLA
Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org