English

































KIBLA2LAB se predstavlja na MFLU v Kranju


KIBLA2LAB se predstavlja na MFLU v Kranju
30. 9.–2. 11. 2022
Galerija Janeza Puharja, Kranj

KIBLA2LAB se bo prihodnji teden z umetniškim delom MORPHIA predstavil na 11. mednarodni festival likovnih umetnosti (MFLU) v Kranj. Na festivalu se bo predstavilo 98 avtorjev iz 21 držav. Letošnja osrednja tema je Figura v novi realnosti.

V MORPHII se distinkcija med realnim in virtualnim skozi vidni mehanizem pretvarja v sublimacijski proces latentnega ugodja, pomešanega s pričakovanji. Lebdeča skulptura v zatemnjenem prostoru s pomočjo avtorsko generiranih vizualnih efektov zaživi, projekcije materializirajo samosvoj svet nekakšnega antropomorfnega in hkrati tudi amorfnega bitja, ki nas je obiskalo iz vesolja. Vanj se potopimo ob pritanjenem zvoku kot povabili k neverbalni (meta)komunikaciji z objektom, da se odpravimo na popotovanje po širjavah prostorov naših misli.

Sestavi se fluidnost vmesnega prostora med gledalcem, gledalko in neznanim predmetom: z umetniškim delom se povežemo v fiktivni svet lastnih zaznav in predstav, intimnega in socialnega vesolja, našega bitja in skupnega (so)bivanja. MORPHIA, neulovljiva in v resnici nevidna skozi izjemno senzualno in emocionalno izkušnjo vzpostavlja povezavo med materialnim in duhovnim.

Povezovanje različnih medijev, fizičnega, materialnega, a nevidnega ter vidnega in sublimnega, ki pa se uresničuje kot navidezna resničnost, določa polje metafizičnosti naših predstav s tvorbo iluzije, kar doseže z relativno enostavnimi, a zelo učinkovitimi tehničnimi sredstvi in novomedijskimi postopki v ustvarjanju umetniškega dela, s katerim se povežemo v celoviti prostorski namestitvi.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org