English

































BREZODRA - Nagib


BREZODRA - Nagib
Sobota, 18. 3. 2023, od 18. do 22. ure
KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, Maribor

*Ob 18. uri: Alicia Ocadiz & Tery Žeželj:
Monogovrstne pokrajine. Večerja tekočih zgodb

*Ob 19. uri: Jaka Berger in Miha Šajina (Shekuza):
VINYL FABRIKA LIVE X CLOCKWORK VOLTAGE / drsenje po zvočnih brazdah

*Ob 22. uri: Kolektiv All the children - Petja Golec Horvat, Lan Žiga Anderlič, Jerca Smrečnik in Simona Bobnar Radenković (z umetniško podporo Petje Labovića in Toni Soprano Meneglejte): »ŠE NEZNANO« edicija FUCKING HELL KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, Maribor

Na sporedu v soboto, 18. marca 2023, od 12. ure naprej. Mreža prizorišč: Kulturni inkubator – studio, razstavišče in arhiv GT22 – avla, knjižnica in arhiv, Kibla Portal, gozd idr.

Izklopite vse (digitalne) naprave, vzemite si čas in se nam v živo pridružite navečurnem prepletu raznovrstnih teritorijev podob, zamisli in formatov ustvarjalnega in skupnostnega udejanjanja!

Skupnost ustvarjalcev: Tery Žeželj in Alicia Ocadiz, Anja Bornšek, Vesna Bukovec, Ana Čigon in Tia Čiček, Saška Rakef, Tina Kozin in Bojana Šaljić Podešva, All the children – Petja Golec Horvat, Lan Žiga Anderlič, Jerca Smrečnik in Simona Bobnar Radenković (z umetniško podporo Petje Labovića in Toni Soprano Meneglejte), Andreja Kopač, Jaka Berger in Miha Šajina/Shekuza, idr.

BREZODRA je nadaljevanje lanskega in hkrati dolgoletnega Nagibovega procesa raziskovanja, eksperimentiranja, premišljevanja in uprizarjanja onkraj ustaljenih prostorov in produkcijskih struktur. BREZODRA je tokrat zasnovan kot večurna manifestacija različnih praks, formatov sobivanja in soustvarjanja, premislekov in diskurzov, namenjena iskanju ter preizpraševanju novih perspektiv in uprizoritvenih strategij, ki nastajajo ob premisleku o grajenju (novih) skupnosti in načinih drugačne prisotnosti, pozornosti in delovanja. Je zamisel in prispevek k razvoju novih modelov kulturne produkcije, ki se oddaljujejo od uveljavljenih sistemov produciranja in percipiranja umetniških del. Je poskus, ki gledalca vabi v izkustven vpogled v ustvarjalne metode, procese in (umetniško) delo nasploh.

Program in več informacij: http://bit.ly/3ZIUPY7

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org