English

Marija Mojca Pungerčar: Socialdress, mala pregledna razstava

Deset let zagnanega šiviljskega ustvarjanja osvetljuje serija novonastalih kolažev – plakatov, nameščenih na panoje v obliki transparentov, prislonjenih na stene, da se lahko berejo tudi kot duh časa. Načela tipa “naredi sam” ali “staro za novo” so z gospodarsko krizo ponovno pričela pridobivati svoj izvorni pomen. Inovativno delo kreatorice je dokaz, da je tudi šivanje lahko učinkovita družbena kritika.Marija Mojca Pungerčar (1964), nekoč modna oblikovalka v slovenski tekstilni industriji, članica skupine Linije sile, je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in magistrirala iz novih žanrov na San Francisco Art Institute v Kaliforniji. Bila je tudi gostujoča študentka na Akademiji za uporabno umetnost na Dunaju, od leta 1991 pa deluje kot samozaposlena na področju kulture. Ustvarja na področju sodobne vizualne umetnosti (instalacija, video, performans) in se ukvarja tudi z gledališko kostumografijo.

Med številnimi priznanji in nagradami, ki jih je prejela, so priznanje Riharda Jakopiča, nagrada na Festivalu neodvisnega filma, štipendija Avstrijske akademske izmenjave, štipendija ArtsLink in Fulbrightova štipendija. Leta 2013 je ustanovila Novičnik za samozaposlene v kulturi, ki ga tudi vodi. Za njeno delo so značilne socialno angažirane vsebine, kritika konzumeristične družbe in poudarjanje lokalnosti ter skupnosti.Več o projektu: http://www.socialdress.si/
Vodstvo po razstavi - Marija Mojca Pungerčar

Vljudno vabljeni!
Razstava bo na ogled do 30. aprila 2016.KiBela, prostor za umetnost, je odprta od ponedeljka do petka, od 9. do 22. ure, v soboto od 16. do 22. ure.

Kronologija Socialdress

Galerijski list

Otvoritev, foto: Boštjan LahDejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org