English

































9 pod 29: Zaključna razstava cikla mladih ustvarjalcev

Skupinska sklepna razstava cikla mladih ustvarjalcev 9 pod 29 predstavlja aktualno likovno produkcijo generacije mlajših umetnikov in po jesenski otvoritvi v Kinu Šiška v Ljubljani (19. 9. – 4. 10. 2014) tokrat gostuje v KiBeli. Gre za zaključek serije devetih raznovrstnih samostojnih razstav, ki so se skozi leto zvrstile na Kioskovi steni Kina Šiška v namen vzpostavitve stalnice prostora, kjer bi mladi umetniki ob institucionalno­finančni podpori svoje delo predstavili in tudi dosegli občinstvo.

Biba Košmerl, Gal Košnik, Bojan Mijatović, Nez Pez, Skrabzi, Adrijan Praznik, Matija Medved, Dorijan Šiško in Nika Rupnik se tokrat predstavljajo v skupnem prostoru.

V svojih delih se ukvarjajo s humorno banalnostjo in edinstvenostjo izkušnje vsakdana,zavzemajo opozicijsko kot tudi intimno razumevanje posameznika v kapitalizmu, odkrivajo magičnost grobe risbe v dobi hipervizualnosti, ustvarjajo nove ali vzporedne svetove. Ker razstava ne temelji na tematskem izboru umetnikov, njihova dela v prostoru učinkujejo samostojno povedno ali naključno dialogno, pri čemer izrisujejo skupne dopolnjujoče poteze ali antagonistična razmerja. Kategoriziranje umetnikov znotraj institucije umetnosti kot mladih je lahko problematično, a hkrati bi neprepoznavanje večinske situacije generacije pomenilo tako ignoriranje gospodarske krizne negotovosti kot samega življenjskega poteka posameznika. Cikel mladih ustvarjalcev zato po zaključni razstavi nadaljuje z novo izvedbo 2014/15.

Sodelujoči avtorji: Biba Košmerl, Gal Košnik, Bojan Mijatović, Nez Pez, Skrabzi, Adrijan Praznik, Matija Medved, Dorijan Šiško in Nika Rupnik

Ob skupinski razstavi je v sodelovanju nastala tudi posebna številka študentskega časopisa Tribuna s teoretsko­kritičnimi ter literarnimi prispevki na temo kreativnosti in z likovno opremo sodelujočih umetnikov.
Kuratorici: Marija Brklje in Lara Plavčak.

So-organizator:



Galerijski list

Fotografije (Janez Klenovšek)





































Postavitve


















Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org