English

































Huiqin Wang: Prepletena pot - razstava v Mestni galeriji Ljubljana

Huiqin Wang: Prepletena pot
Mestna galerija Ljubljana
27.5.-27.6.2010



KIBLA je koproducirala otvoritvene performanse in video namestitve na razstavi Prepletena pot umetnice Huiqin Wang, v četrtek, 27. maja 2010, ob 19. uri pred in v Mestni galeriji Ljubljana, Mestni trg 5.


Pregledna razstava (1998-2010) kitajsko slovenske umetnice predstavlja izbor najboljših del številnih likovnih ciklov zadnjih dvanajst let ustvarjanja in prepletanja likovnih in kulturnih poti evropskega in vzhodnega sveta.

Na pričujoči razstavi so razstavljeni tudi umetniški in kulturni produkti, ki so nastali v okviru dvoletnega projekta Hallerstein (2008-09), ki ga je KIBLA izpeljala v tesnem sodelovanju s slovensko-kitajsko umetnico Huiqin Wang, s sinologom dr. Mitjem Sajetom, Arhivom Republike Slovenije, z dvema portugalskima univerzama (Minho in Tomar), Slovenskim društvom Korotan, pekinško Univerzo za jezike in kulturo, praškim CIANT, Muzejem Mengeš, Slovenskim etnografskim muzejem... ter sodi med primere dobre prakse evropskega kulturnega sodelovanja s tretjimi državami - v primeru Hallerstein s Kitajsko.


Četrtek, 27. maj od 19.00 do 22.00 v času odprtja
Živa kaligrafija (gibalno - likovni performans v izvedbi Huiqin Wang in Katjuše Kovačič, glasbena spremljava: Lado Jakša) in video animacija Hallerstein na fasadi Mestne galerije Ljubljana. Več o performansu in intermedijskem performansu z Edwardom Clugom, Huiqin Wang in Cameronom Bobrom na :www.kibla.org/si/dejavnosti/kibela/arhiv/kibela-arhiv/2009/hallerstein-sng/

Poleg umetniških del Huiqin Wang, animacij, videa in performansov bo v sklopu programa v teku razstave (22.6.) v Mestni galeriji Ljubljana tudi predstavitev knjige Hallerstein Multicultural legacy of Jesuit wisdom and piety at Qing dynasty court - izšla v založbi KID KIBLA in Arhiva R Slovenije - ki bo v torek, 22. junija ob 18.00. Knjigo bosta predstavila prof. dr. Zmago Šmitek in prof. dr. Mitja Saje.  Hallerstein - prvič v angleškem jeziku, kjer je Slovenec Hallerstein z nemškim priimkom in titulo prvič z dokazi opredeljen kot Slovenec in prvič je s strani kitajskega znanstvenika potrjena istovetnost vodje cesarjevega astronomskega oddelka v Pekingu Liu Songlinga in Hallerstein.

Naj še na kratko najavimo, da bo intermedijski performans Hallerstein s plesalcem in koreografom Edwardom Clugom del slovenske nacionalne predstavitve na šanghajskem EXPO septembra 2010.

Fotografije (avtor: Boštjan Lah)






































































Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org