English

































Snježana Premuš: ODNOS KOT ARHITEKTURA

Produkcija Kible 2009 se odvija v smeri gibalnih in plesnih dogodkov, ki raziskujejo možnosti dialoga, povezovanja in uporabe odzivne tehnologije. Osrednji akterji projektov 2009 bodo trije plesalci in koreografi: v "Odnos kot arhitektura" Snježana Premuš, v "Digitalni komuni"  Mojca Kasjak in v "Hallersteinu"  Edward Clug.

Prvi plesno-improvizacijski-pogovorni dogodek iz ciklusa štirih večerov "Odnos kot arhitektura" koreografinje Snježane Premuš se je odvil v petek, 13. februarja ob 20. uri v Multimedijskem centru KIBLA in sicer v senzorični postavitvi digitalnega ateljeja CIANT iz Prage. Plesni improvizatorki sta bili Snježana Premuš, ki je iniciirala serijo dogodkov, in Nina Milin. Pogovor je vodila Andreja Kopač.

CIANT je vzpostavil digitalno tehnologijo kot okvir za poskus prvega plesnega improvizacijskega dogodka, ki se je najprej odvijal brez tehnologije in nato s senzoričnim sistemom. V teku večera je skupina CIAN  digitalni sistem tudi podrobno predstavila.

»Odnos kot arhitektura« bo predstavil priznane slovenske, doma in v mednarodnem prostoru delujoče plesalce. V ospredju bo igra dinamičnega s strukturalnim ter vloga diskurzivnih pravil v odnosu do zunanjih okoliščin in do izhodiščne ideje oziroma inspiracije. V ta namen bo po vsakem dogodku sledil tudi improvizacijski pogovor med ustvarjalci in gledalci.

"Improvizator v prostoru je hkrati virtuoz trenutka, v katerem prepoznava notranje želje in intence so-improvizatorja in zunanjih okoliščin ter jih skozi odločitve oziroma gibalne akcije tudi realizira. Ob tem hkrati razpoznava prepletanje umetnosti in življenja ter uravnoteženost in artikulacijo zunanjih okoliščin, ki jih v performansu mora upoštevati - vendar ne na račun lastne ideje in inspiracije."
Snježana Premuš

Video

Video

Fotografije (arhiv KID Kibla)




























Fotografije (Madster)










































Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org