English

































Luka Frelih & Robertina Šebjanič / Trije elektromagnetni habitati

Kibela, petek, 6. 2. 2009, ob 20. uri - otvoritev razstave Luke Freliha in Robertine Šebjanič. Avtorja se predstavljata s projekti:

Interaktivna instalacija Pufinacija/Pufination (Robertina Šebjanič in Luka Frelih) - ponazarja mikroorganizme, ki sobivajo v odprtem ekosistemu. Skupina objektov deluje kot občutljiva senzorska mreža...http://www.ljudmila.org/pufination/

Participatorna, globalna in javna akcija Frida V. (Free Ride Data Acquisiton Vehicle; Luka Frelih): Usklajen nabor programske in strojne opreme na kolesu omogoča samodejno kartiranje odkritih brezžičnih računalniških omrežij, enostavno snemanje z lokacijo in ikono označenih posnetkov in priložnostno sinhroniziranje s strežnikom na internetu. Obiskovalci KiBele so povabljeni da se s Frido zapeljejo po mestu in soustvarijo nove digitalne zapise Maribora. http://twiki.ljudmila.org/bin/view/Luka/FridaV

Video instalacija Bubble (Robertina Šebjanič): „...Bubble je pravzaprav nekakšno ljubkovalno ime za nenavadno bitjece, ki se pojavlja na zaslonu. Ves čas je njegova prisotnost negotova. Premika se, pulzira, pojavlja se in izginja v prav takšni nestabilnosti, v kakršni se kažejo tudi življenja bitij, ki jih poznamo iz naše zemeljske izkušnje.... „ (Vasja Nagy, iz teksta ob prvotni postavitvi v Galeriji Alkatraz)

Luka Frelih je računalniški programer s posebno naklonjenostjo prostemu programju, snovalec spletnih strani in medijski umetnik. Je ustanovni član Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije Ljudmila in eden od avtorskih sodelavcev projekta Creative Commons Slovenija.
http://wiki.ljudmila.org/index.php/User:Luka

Robertina Šebjanič v svojem umetniškem snovanju deluje in raziskuje v različnih medijih, kot so video in prostorske/ambientalne instalacije ter širše zasnovani intermedijsko strukturirani projekti. Trenutno zaključuje študija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) in Famul Stuartu- šoli uporabnih umetnosti v Ljubljani.
http://www.vimeo.com/robertina

Razstava je na ogled do 21. 2. 2009.

Fotografije





























Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org