English

gRig, Bruselj / 29.10. - 31.10.2009

FoAM, nadine & gRig (Bratovščina za integratorje in generatorje resničnosti), združenje ljudi, ki raziskujejo resničnosti, izvirajoče iz prepletanja umetnosti, znanosti in tehnologije, so pripravili gRig Froesjels, dogodek, ki je slavil mešane resničnosti, in hkrati na letno srečanje Bratovščine.

V zadnjih treh dneh oktobra 2009 bjeratovščina gostila javno druženje, gRig Froesjels.

Dogodek se je začel 29. oktobra z nizom dogodkov, osredotočenih na mešanje fizičnih in digitalnih resničnosti – razstavo in bazarjem, ki je vključeval eksperimentalna dela priznanih evropskih umetnikov in obrtnikov.

30. oktobra je Bratovščina v starodavni dvorani Bratovščine sv. Jurija pripravila uradni sprejem, ki so ga spremljala gurmanska okrepčila gRiga, sledil je nagovor Maje Kuzmanovic, koordinatorke gRiga, in premiera nove glasbene kompozicije Viriditas, ki jo je zapela sopranistka Penelope Turner in jo je Stevie Wishart po naročilu napisala posebej za ta edinstven dogodek.

31. oktobra je potekal seminar Podatkovne ekologije - o mešanju realnih in abstraktnih sistemov. Istega dne zvečer se je gRig Froesjels zaključil z maškarado za večer vseh svetih. V tem spiritualnem zaključku je gRig svoje nekdanje, sedanje in prihodnje člane povabil v nenavadno lutkovno gledališče Toone v središču Bruslja.


Podroben program
_________________________________________________________
Četrtek, 29. oktober 2009
18:00 – 21:00
gRig froesjels, FoAM: Bazar groWorld
FoAM, Koolmijnenkaai 30-34 Quai des Charbonnages, 1080 Bruselj

Dragocena skrinja poskusov, iger in umetnin, posvečenih “rastlinskemu umu”, urbanemu vrtnarjenju, patabotaniki in interakciji med ljudmi in rastlinami. Sodelujejo: Tale of Tales, Sixtostart, Angelo Vermeulen, Bart Vandeput, Dave Griffiths, Maki Ueda, Foamlab Holland in drugi.
Več na: http://grig.info/groworld_bazaar

21:00 – 23:00
gRig froesjels, nadine
Plateau, Herdersstraat 30 rue du Berger, 1050 Bruselj
Otvoritev gRigrooma, vizualnega arhiva vseh partnerjev gRiga, in premiera dokumentarca x-med-k Media Ecologies, katerega avtor je Audrius Mickevicius. V prisotnosti gRig-ovih rezidentov Alexa Daviesa in ekipe Performing Pictures.

O.L.Vrouwekerk van Goede Bijstand, Kolenmarkt - Marché aux charbons, 1000 Bruselj
Video instalacija kolektiva Performing Pictures, ki jo je mogoče obiskati v času, ko je odprta cerkev O.L.V. van Goede Bijstand.
_________________________________________________________
Petek, 30. oktober 2009
20:30 – 23:00
gRig froesjels v Bratovščini sv. Jurija: Viriditas
Grand Serment Royal et de Saint-Georges des Arbalétriers de Bruxelles
Impasse du Borgendael - Koningsplein 7-9 Place Royale, 1000 Bruselj.

Premiera dela Viriditas Stevie Wishart, glasbena kompozicija za dva glasova, lajno in violončelo. Izvedba temelji na Lingui Ignoti sv. Hildegarde in na njeni viziji Viriditasa, zelene energije, ki se skriva za vsakim življenjem.
http://grig.info/viriditas
Izvedbi bo sledil voden ogled dvorane Bratovščine sv. Jurija in iniciacija v bratovščino. Sodelujejo: Stevie Wishart & Penelope Turner, člani Bratovščine sv. Jurija.
http://www.arbaletriers-saintgeorges.be
gRig froesjels, nadine

O.L.Vrouwekerk van Goede Bijstand, Kolenmarkt - Marché aux charbons, 1000 Bruselj
Video instalacija kolektiva Performing Pictures, ki jo je mogoče obiskati v času, ko je odprta cerkev O.L.V. van Goede Bijstand.
_________________________________________________________
Sobota, 31. oktober 2009
11:00 – 17:00
gRig froesjels, FoAM: Čas je potekel - Seminar o podatkovnih ekologijah
FoAM, Koolmijnenkaai 30-34 Quai des Charbonnages, 1080 Bruselj

Podatkovne ekologije ‘09 je četrti seminar v nizu, posvečenem načinom medsebojnih povezav med realnimi in abstraktnimi sistemi. Letos sta osrednji temi denar (kot abstrakcija) in vrednost (kot nekaj realnega). Ob tem se porajajo vprašanja, kot je uporaba denarja, kako delujejo investicije in ohranjanje nedenarnih sredstev, kako se obresti razhajajo s koncepti resnične vrednosti in na kakšne načine lahko vrednost prevedemo v abstrakcijo denarja. Sodelujejo: Dougald Hine, Frithjof Bergmann, Karl Svozil, Ludwig Schuster in drugi.
Več na: http://grig.info/events/data-ecologies-09

gRIg Froesjels v gledališču Toone: Trije mušketirji & Večer vseh svetih
Théâtre Royal de Toone, Impasse Sainte Pétronille, Rue du Marché-aux-Herbes 66, 1000 Bruselj
21:00 – 23:00
Predstava Trije mušketirji v Kraljevem lutkovnem gledališču Toone.

22:00 – 2:00
Večer vseh svetih, zabava v maskah za člane Bratovščine za integratorje in generatorje resničnosti. Vstop samo za člane gRiga, zato vam svetujemo, da s seboj prinesete izpolnjeno člansko izkaznico: http://grig.info/froesjeliers/
Dress code: prosimo, nosite masko z zgodbo. Oblecite se kot član Bratovščine za integratorje in generatorje resničnosti iz preteklosti, sedanjosti ali prihodnosti. Kostum iz prihodnosti lahko vključuje orodja, instrumente ali dokumente za generiranje resničnosti ali kakršno koli drugo opremo, za katero mislite, da je nujna. Fotografije kostumov iz prejšnjih let najdete na http://grig.info/griggers/. http://grig.info/events/all-hallows-eve  


gRig (Guild for Reality integrators and generators) - Bratovščina za integratorje in generatorje resničnosti je intermedijski projekt in hkrati projekt diskurzivne narave, ki vključuje raziskave, delavnice, simpozije, razne delovne sestanke in srečanja, delo s skupinami s posebnimi potrebami in različnimi starostmi prebivalstva (otroci – starejši), javne predstavitve in seveda umetniške postavitve in uprozoritve, pri katerih je praviloma občinstvo aktivno udeleženo.

Partnerji v projektu:
FoAM (Bruselj, Belgija)
Time's up
(Linz, Avstrija)
InterMedia (Oslo, Norveška)
Interactive Institute (Stockholm, Švedska)
Nadine (Bruselj, Belgija)
KID KIBLA (Maribor, Slovenija)

Projekt gRig je podprt s strani Evropske konisije - Program Kultura 2000 ter Ministrstva za kulturo RS in Mestne občine Maribor.

Fotografije


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org