English

































Video duo v Kibeli: Claire Dantzer & Pascual Sisto

Četrtek, 11. 9. 2008, ob 20. uri - otvoritev razstave Video duo -  Claire Dantzer in Pascuala Sista.
Kolektiv La Vitrine in združenje Otto-Prod. v Kibeli predstavljata dva mednarodna mlada umetnika, ki gostujeta v okviru programa OTTO-RESIDENCIES *. Razstava združuje dve umetniški video deli povabljenih umetnikov, ki sta del njunega rezidenčnega programa v Mariboru. Razstava namerava fizično združiti delo obeh umetnikov, kar predstavlja ključen dogodek rezidenčnega obdobja.

*OTTO-RESIDENCIES je program, ki ga organizira združenje Otto-Prod. v sodelovanju z združenjem Sextant et plus in Pekarno Magdalenske Mreže. Več informacij o programu OTTO-RESIDENCIES najdete na spletni strani www.la-vitrine.eu

Pascual Sisto je španski umetnik (rojen leta1975), ki že več kot deset let živi in dela v Los Angelesu. Njegov umetniški opus je poskus vizualizacije mejnosti skozi ponavljanje, manipulacijo in prekinitev. Te prekinitve so vidne kot mejna stanja v sicer stalnih načinih prisotnosti. Njegovo delo se osredotoča na prehodno in negotovo fazo številnih objektov, ki so soočeni z ritualom prehoda, v katerem se spremeni njihovo običajno stanje in funkcije  in tako obvisijo v začasnem stanju, ki ni ne eno ne drugo. Občutek za namen in identiteto se izgubi in povzroči izgubo orientacije.
Na razstavi v KIBELI Pascual predstavlja "28 Years in the Implicate Order" – 28 let v impliciranem redu – (2004). 28 rdečih kroglic poskakuje gor in dol v kaotičnem naključnem redu dokler se ne zgodi, da vse odskočij  v istem trenutku, nato pa se spet vrnejo v kaos.
Več informacij o umetniku na: www.pascualsisto.com

Claire Dantzer je mlada francoska umetnica (1983), ki živi in dela v Marseillu. Diplomirala je leta 2006 na umetnostni šoli v Toulonu (ESART), nato pa se je vključila v studio "Sextant et Plus" Studio (Marseille, Francija). Njene umetniške dejavnosti in raziskave večinoma temeljijo na transdisciplinarnih in crossover praksah.
Na tej razstavi predstavlja "Espace d’exposition" – Razstavni prostor – (2005) video v dolžini 8’42’’,  katerem monotono deklamira delčke povedi, ki jih je slišala in zbrala med svojimi umetniškimi delavnicami.
Več informacij o umetnici na: www.sextantetplus.org

Razstava je na ogled do 24. 9. 2008.

Fotografije




Pascual Sisto, "28 Years in the Implicate Order"



Claire Dantzer, "Espace d’exposition"



Pascual Sisto & Claire Dantzer



Fenshu



Paul Destieu, La Vitrine







Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org