English

gRig: Open Sauces, Bruselj (Belgija)

Open Sauces, 22.11.2008
FoAM Lab (Koolmijnenkaai 30-34 Quai Des Charbonnages, B-1080 Bruselj, Belgija)


FoAM in Bratovščina za integratorje in generatorje resničnosti
- sinestetična večerja, kjer smo skupaj preizkušali, proslavljali in razpravljali o prihodnosti hrane.

Hranaje hranljiv in slasten produkt našega vzajemnega in trajnostnega odnosaz okoljem. Poleg tega je eden od naših najstarejših načinov kulturnegaizražanja, ki temelji na gostoljubju in deljenju z drugimi. Kot je predtremi stoletji zapisal gastronom Brilliat-Savarin, “odkritje nove jedibolj prispeva k sreči človeka kot odkritje nove zvezde."

Jedi open sauce so se zvrstile v zaporedju eksperimentalnih hodov, ki so bili usklajeniz napitki, improvizirano glasbo in cenjenimi gosti. Medtem ko sogostje uživali v hrani, so se vključevali v omizne razprave, sidelili izkušnje, recepte in sestavine, ki so potrebne zademistifikacijo kulturnih, okoljskih, tehničnih in etičnih vidikovsodobnih sistemov hrane. Od molekularne gastronomije do pravičnetrgovine, od permakulture do sledenja hrane, od open source do opensauce bomo mešali navidezno nepovezane elemente naše prehranjevalneverige. V dobi, ki ji postavljajo izzive okoljske in kulturneanomalije, bodo te transdisciplinarne in translokalne povezave postaleeden od ključev do preživetja nas kot posameznikov, skupnosti in vrste.

Gostje:Alexandra Deschamps-Sonsino, Kultivator, Sher Doruff, Maja Kuzmanovic,Alok Nandi, Sneha Solanki, Wietske Maas, Matteo Pasquinelli, Kate Rich,Femke Snelting, Andreas Strauss, Maki Ueda, Allison Zinder ter drugilokalni in translokalni strokovnjaki in navdušenci za hrano.

Celoten meni je objavljen na spletni strani:  http://libarynth.org/open_sauces_reader

Foto galerija: http://fo.am/image/tid/443


gRig
je skupina evropskih umetniških in kulturnih operaterjev, ki so si zadali enoten cilj; raziskovati in ustvarjati smiselne situacije v hibridni (oz. mešani) resničnosti, kjer so digitalni mediji in fizični materiali, predmeti in prostori medsebojno prepleteni.
Partnerji v projektu: FoAM (Bruselj, Belgija), Time's up (Linz, Avstrija),  InterMedia (Oslo, Norveška), Interactive Institute (Stockholm, Švedska), Nadine (Bruselj, Belgija) in KID KIBLA (Maribor, Slovenija).
Projekt je podprt s strani Evropske konisije in programa Kultura2000.

Fotografije (Dino Schreilechner)


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org