English

































Julian Oliver: levelHead

Kibela, ponedeljek, 20. 10. 2008, ob 19. uri - otvoritev razstave novozelandskega umetnika Juliana Oliverja. V sklopu festivala Kiblix - Odprta koda za umetniško rabo je bila v Kibeli predstavljena prostorsko spominska igra levelHead.

Julian Oliver je na Novi Zelandiji rojeni umetnik, razvijalec, učitelj in priložnostni pisatelj, ki živi v Madridu. Od leta 1996 je svoje članke in projekte predstavljal na mnogih mednarodnih dogodkih, posvečenih elektronskih umetnosti. Leta 1998 je ustanovil umetniški kolektiv za razvoj računalniških iger Select Parks.

Povsod po svetu je vodil številne delavnice in mojstrske razrede na področju ustvarjanja iger, umetniškega razvoja iger, objektno orientiranega programiranja za umetnike, UNIXA/Linuxa, virtualne arhitekture, zasnove vmesnikov, razširjene resničnosti in razvoja odprtih virov. Že dolgo je zagovornik uporabe proste programske opreme za umetniško ustvarjanje, distribucijo in izobraževanje.

levelHead
prostorska spominska igra

Edini vmesnik igre levelHead je trdna plastična kocka, ki jo držimo v roki.  Na zaslonu se zdi, da je na vsaki ploskvi kocke majhna soba, te pa so med seboj logično povezane z vrati. V enem od teh prostorov je lik. Igralec ga z nagibanjem kocke usmerja iz sobe v sobo in si prizadeva, da bi našel izhod. Nekatera vrata ne vodijo nikamor in lik pošljejo nazaj v sobo, v kateri je začel  Ta trik je zasnovan kot izziv za prostorski spomin igralca. Katera vrata pripadajo kateri sobi?

Generalno obstajajo tri kocke (stopnje), ki so med seboj povezane z enimi samimi vrati. Cilj igralca je premikati lik iz sobe v sobo, iz kocke v kocko, pri čemer si prizadeva, da bi našel končni izhod iz vseh treh kock. Če ta vrata najde, se zdi, kot da lik zapusti kocko, se sprehodi čez površino mize in izgine ... Igra pa se znova začne.

Več o umetniku na: http://julianoliver.com

Razstava je na ogled do 25.10.2008.

Fotografije









Julian Oliver














Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org