English

































Jonathan Barnbrook: COLLATERAL DAMAGE / POSTRANSKA ŠKODA, razstava

Petek, 16.5.2008, ob 20. uri, Muzej narodne osvoboditve Maribor (Ulica heroja Tomšiča 5) - otvoritev razstave Jonathana Barnbrooka: COLLATERAL DAMAGE / POSTRANSKA ŠKODA.

Jonathan Barnbrook in njegov studio Barnbrook Design uporabljajo že davno opuščene tipografske modele in grafične oblike, s čimer ustvarjajo kompleksna večplastna dela, ki zaznamujejo edinstven izraz za 21. stoletje. Naslov razstave Collateral Damage/Postranska škoda odseva produkcijo studia, ki je pogosto politična, in njihovo strastno vizijo, ki temelji na želji po ustvarjanju kritike svojega lastnega poklica in družbe.

Studio se posveča tako komercialnim projektom za muzeje in kulturne institucije kot tudi nekomercialnim projektom, zaslovel pa je zaradi sodelovanja z vodilnimi britanskimi umetniki, kot sta Damien Hirst in David Bowie.

Njihovi nekomercialni  projekti vključujejo umetniško in produkcijsko sodelovanje z vodilno aktivistično revijo 'Adbusters'. Poleg tega se resno posvečajo razvoju in produkciji projektov, ki poudarjajo politične in socialne krivice in so na spletni strani studia (www.barnbrook.net) na voljo brezplačno in brez avtorske zaščite. Studio je pred kratkim začel intenzivno sodelovati na razstavah posebej naročenih umetniških del in se aktivno vključevati v proteste glede človekovih pravic.

Ena najbolj vidnih dejavnosti studia Barnbrook Design je povezana z oblikovanjem črkovnih vrst, običajno tradicionalnim področjem, v katerega so vnesli svoje družbeno-politično videnje. Črkovne vrste utemeljujejo na zgodovinskih oblikah, katerim dodajo zelo sodoben subverziven pridih, imena pa izbirajo na konfrontativen način. Črkovne vrste z imeni, kot so 'Manson' (ameriški serijski morilec), 'Exocet' (francoska raketa) in 'Bastard' (angleška kletvica), so za svoje osvetljevanje razmerij med besedami in oblikami črk, ki jih predstavljajo, požele tako pohvale kot kritike.


Razstava je koprodukcijski projekt Kible, Magdalene in Muzeja NO.


Obisk muzeja
Od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure, v soboto od 9.00 do 12. 00 ure.

Razstava bo na ogled do 31. julija 2008.

Video

Video

Predavanje Jonathana Barnbrooka, MMC Kibla, 16.5.2008














Video

Video

Otvoritev razstave Collateral Damege, Muzej NO, 16.5.2008


























































Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org