English

Marko Jakše - predstavitev kataloga

Katalog: Bela čreda 1998 Bela jata 2003  

V petek, 3.2.2006, smo ob 19. uri pripravili predstavitev novega kataloga Bela čreda 1998 Bela jata 2003, ki zajema nekajletni opus slikarja Marka Jakšeta, njegova dela smo razstavljali tudi pri nas (dve samostojni razstavi - Umetnost treba da bude lepa. I bela. (2004) in Nojeva barka (1999). Poleg kataloga so si lahko obiskovalci ogledali še projekcijo slikarjevih slik in dva filma o slikarju.

Marko Jakše (1959, Ljubljana) je 1987 je končal ALU v Ljubljani pri Metki Krašovec. Od takrat živi kot svobodni umetnik. Razstavljal je na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah, doma in v tujini, za svoje delo pa je prejel več domačih in mednarodnih priznanj in nagrad.  

"Slika je spet noter. No, saj ni nikoli šla ven. Vsaj iz sebe ne. Mogoče se je le malce sprehodila, da se pogovori sama s sabo, tako zaupno kot se včasih mora, da ostane pri sebi. In da ponovno najde spokojnost, ki jo mora imeti, da je lahko celovita, da ne štrli in da ne pogreša. Ja, v svoji čezmernosti zna velikokrat pogrešati. Pa kar nekam gre in se vrne in spet gre. Da bi se vsaj za hip izmaknila, da bi izginila, da bi pozabila. Tudi mudi se ji nemalokrat, ker je treba še veliko odkriti in še več najti, a ne naglica niti monumentalnost ji ne pristojita. No, včasih se že rada postavi, čeprav se ji zdi, vsaj na prvi pogled, ko se zagleda v ogledalu, nečimernost nespodobna. Včasih kar klavrna. Je pa njena in takšna je!" (PTD)

Video

Marko Jakše, katalog 2006 - video (QuickTime)

Fotografije


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org