English

































ArmPod TROIA

Otvoritev z berlinsko skupino BBM v torek, 6. 6. ob 20:00;
7. - 8. 6. 2006, od 12:00 do 18:00: predstavitve, predavanja, delavnice;
9. 6. 2006 ob 19:00 in 21:00: instalacije, nastopi, preizkušnje;
sobota, 10.6. ob 16.00, poseben dogodek za otroke in starše


KIBLA je partner v projektu TROIA (Temporary Residence of Intelligence Agents - Začasno bivanje inteligentnih agentov), ki ga je podprl program EU-Kultura 2000.

Zadnja faza projekta TROIA-ArmPod so je v sklopu evropske turneje skupine BBM iz Berlina premierno ustavila v Sloveniji, in sicer v Multimedijskem centru KIBLA, kjer se je projekt predstavil med 6. in 12. junijem 2006. Otvoritev s predstavitvijo vsebine in estetike projekta je bil v torek, 6. junija 2006 ob 20. uri.

V naslednjih dnevih, v sredo, 7. junija, in v četrtek, 8. junija, od 12. do 18. ure so potekale javne delavnice, na katerih ste lahko podrobneje preizkusili in širše spoznali sistem ter sodelovali pri njegovem nadaljnjem razvijanju.

V petek, 9. junija, ob 19. uri, je bila otvoritev instalacije in prvi javni nastop, ki vključuje sodelovanje publike, ob 21. uri mu je sledil drugi nastop.

V soboto, 10. junija
, smo organizirali ob 16. uri posebej prirejen dogodek za otroke, ki so se lahko samostojno ali skupaj s starši spustili v globine sodobne tehnologije in digitalne estetike.

Zvečer v soboto so gostujoči umetniki ob 19. uri ponovili javni nastop in ob 21. uri z zadnjim nastopom sklenili prvo predstavljanje v Mariboru, v MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9.

Nemška skupina BBM (Beobachter der Bediener von Maschinen - Opazovalci upravljalcev strojev), ki je koordinator projekta TROIA, obstaja že 11 let in sestoji iz šestih umetnic in umetnikov, ki jim projektno pomagajo vabljeni glasbeniki, arhitekti in programerji. BBM so multidimenzionalna skupina, ki se ukvarja z odnosi človek-stroj, umetnost-znanost, analogno-digitalno, njihov portfolij zajema ničkoliko nastopov, akcij, knjig, filmov, glasbenih del, med drugim pa so leta 2000 vzpostavili nemški paviljon za EXPO2000. Ves teden bomo imeli priložnost srečevati, se pogovarjati, opazovati in tudi sodelovati v njihovem ustvarjalnem procesu, ki nastaja že nekaj let pod imenom TROIA in Armpod je eden od delov in tudi zadnja faza kompleksne celote.

Video nadzor je zastareli model kontrole. Zaradi neverjetnega napredka v mikro- in biotehnologiji lokacijsko sledenje iskanih oseb z opazovanjem ni vec potrebno. Človeske genomske podatkovne banke postajajo vir za razvijalce orožja in fetišiste kontrole. Prihodnost se začne v trenutku, ko pritisneš na sprožilec...

Opremljeni z "ArmPodi" (napravo, ki se tesno prilega telesu in je nanj pritrjena z robotsko sponko) ste imeli priložnost izkusiti izjemni mobilni zvočni- in videostreaming sistem. Infra rdeči senzorji locirajo gibanje obiskovalca v prostoru in glede na njegov položaj projecirajo določene videoklipe. Na ta način obiskovalec ustvarja individualni mix videoklipov in zvoka, glede na gibanje skozi razstavni prostor.



Projekt TROIA-ArmPod je drugi del Digitalne komune, ki je v prvem delu povezala slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, ti so svoje tedensko sodelovanje zaključili z intermedijskim nastopom in zdaj se to sodelovanje nadgrajuje. Več o projektu Digitalna komuna 1 si lahko ogledate tukaj!

Več na: www.bbm-ww.de

Predavanje: Non-lethal weapons, 6.6.2006














Delavnice: Digitalna komuna II














Otvoritev, 9.6.2006


















Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org