English

































AES + F: Action half life

V četrtek, 25. maja 2006 smo ob 21h  v KiBeli otvorili eno od letošnjih najzanimivejših razstav Action Half Life skupine AES+F (Tatjana Arzamasova, Lev Evzovič, Evgenij Svjatski in Vladimir Fridkes).

Epizoda 3, (projekt v razvoju), razstava natisov digitalnih fotografij provokativne skupine ruskih sodobnih umetnikov iz Moskve, bo na ogled vse do 17. 6. 2006!

AES+F prihajajo iz Moskve in so trenutno najbolj intrigantna in eminentna  skupina iz Ruske federacije in ena najpomembnejših umetniških skupin na svetu.

Kaj je junaštvo našega časa? Ko so vojne, izkoriščanja in trpljenje le del virtualnega nastopa, ki je vpleten v masovno prikazovanje?

Najstniki so v najbolj junaškem življenjskem obdobju. Najstniški trenutek, ko mladi pastir vzame srce in premaga velikana. Zapuščeni otrok najde notranjo pomiritev, ko izvleče čarobni meč iz skale, da bi postal kralj in premagal sovražnike. V virtualnem svetu so mladi junaki vedno zmagovalci. Sovražnika ni, bolečina in trpljenje pa sta prepovedana zaradi narave igre. Tako so odtujeni, da jih nič, celo bojno polje ne ustavi pri dokončnem osebnem razdajanju v želji, da bi zagotovili zmago nad sovragom, ki ne obstaja. 

Skupina AES+F poskuša ujeti pojem junaštva v današnji bleščavi resničnosti. Ozadja umetniških del skupine AES+F so zasnovana na strukturiranih 3D računalniških igrah, na holivudskih posebnih efektih (Ryanov svet), na gala paradi Maximovega triumfa v rimskem koloseju (Gladiator) in izboru televizijskih reportaž iz neznanih globalnih krajev z eksotičnimi imeni.

ACTION HALF LIFE
je ime prave računalniške igre. Junaki so najstniki, pazljivo izbrani med 500-timi prijavitelji, ki so jih manekenske agencije prvič posnele. Pokrajina, ki je bila izbrana za ta projekt, je Sinajska puščava, ki bi si zaslužila izbor za glavno prizorišče naslednjih Vojn zvezd. Orožje so posebno močni 3D “pire” topovi in instrumenti ter druge slavne tehnologije, ki so jih filmarji preizkusili in uvedli v prejšnjih virtualnih vojnah.

Več o skupini AES+F:
http://www.aes-group.org
http://aes.zhurnal.ru

Video

AES+F - video (QuickTime)

Fotografije


























Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org