English

































Iztok Brodnjak: OD MRAKA DO ZORE

Veleplakatni atmosferski foto ambient

Otvoritev je bila 3. junija 2005 ob 20.00 v MMC Kibla z didžejem Davidom.

mrko romantično modro domače vodno brezbrižno hladno mračno ledeno zamolklo mirno mrzlo otožno oddaljeno brezčasno umirjeno mokro tiho širno spokojno embrijsko somračno čisto temačno fatal(no) (istično) prastaro tekoče mistično globoko usojeno čudovito odbojno pretočno usojeno usodno temno arhaično zamrznjeno kristalno iskreno staroselsko zamišljeno drevesno sijoče odsevno poglobljeno čutno otožno smrtno jesensko poslovilno minljivo samotno neoprijemljivo razvejano čarobno impresivno refleksivno zamegljeno dokončno večno rečno omejeno omikano


Če je sploh mogoče pod diktatom kapitala kaj povedati, želi Iztok Brodnjak najti kompromis med ustvarjanjem, ki je samo sebi namen - saj ga razume premalo ljudi - in pop kulturo, ki je tako razumljiva, da ničesar ne pove.


Iztok Brodnjak, fotograf iz Maribora, se odlikuje po dovršeni tehnični izvedbi in kot »foto-grafik« z različnimi intervencijami ustvarja različne fotografizme. V galeriji KiBela se je predstavil prvič, in sicer s projektom, ki je nastal posebej za to priložnost.

Beseda o avtorju:
Iztok Brodnjak, rojen leta 1970, v Mariboru. Leta 1985 postane član Foto kluba Maribor, kjer aktivno deluje le tri leta, ker ga klubska fotografija ne pritegne. Leta 1991 prične sodelovati z Mladinskim kulturnim centrom Maribor, kjer je tudi razstavljal. Skupaj s prijatelji ustvarjalci ustanovi kulturno društvo AIP, kot direktor fotografije podpiše pet kratkometražnih filmov. Ob tem obiskuje šolo filmske in TV režije na ZKO Maribor. Pogosto sodeluje s slikarji, kar vpliva na ustvarjanje. V črno beli fotografiji začne uporabljati tehniko toniranja in tako ustvarja kolorite, ki jih razstavi 1995 v Novinarskem klubu v Mariboru. S pojavom digitalne fotografije zamenja temnico za računalnik in nadaljuje z razvijanjem lastne govorice. Obiskuje fotografske tečaje in delavnice v Sloveniji in tujini. Leta 2000 postavi internetno galerijo ter na podlagi vabil sodeluje na skupinskih razstavah po svetu. Leta 2001 sodeluje na Emzinovi razstavi za fotografijo leta v CD Ljubljana. 2002 leta izide knjiga Delajmo pirhe, v kateri objavlja preko 150 fotografij. Že desetletje sodeluje z Društvom likovnih umetnikov Maribor, občasno pa tudi na filmskih in gledaliških projektih.

Ambient, ki je obiskovalce shladil, ne da bi si zaželeli skočiti (v vodo)!

Razstavo ste lahko doživljali do 22. junija.

Fotografije




Iztok Brodnjak


čelistka Eva Julija


M. Hochstaeter in Iztok


Martinin nagovor












Knjiga vtisov

"Dobro, zelo dobro! Kompliment!" Mišo Hochstätter

"Spreminjaj luč v senco
in senco v luč!
Igraj... od zore do mraka...
V senci in v luči." Alen T.

"Fotografije so kot poezija. Čestitke za uspelo razstavo!"

"... tu sem že uro in pol, se pogovarjam, pijem, kadim, jem male obložene kruhke, a pogled mi ves čas, kot začaranemu, uhaja na te štiri velike fotografije. Ne morem proč! Zato še enkrat: kompliment, kompliment!" Mišo Hochstätter

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org