English

































son:DA: ...včeraj je bila rdeča točka

Avdio-video dogodek …včeraj je bila rdeča točka

Galerija KiBela v Multimedijskem centru Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Maribor je ponovno gostila umetniški duet z imenom son:DA, ki je za to priložnost k sodelovanju povabil še  Miho Ciglarja ter Sama Pečarja. Tako smo bili 11. junija 2004 ob 20. uri priča ustvarjanju in preoblikovanju glasbenega in vizualnega materiala.
Avdio-video performance “intro.” in „kompozicija za monitor, projektor, bas in računalnik alias včeraj je bila rdeča točka“ je že son:din drugi projekt za galerijo KiBela.

Son:DA pa ni samo avtorski par, je tudi povsem samosvoj način dela, kreiranje izvirnih dogodkov, osmišljanje idej in tudi samosvoj stil izražanja:
___video kompozicija kot partitura, kot izvorni material za zvok
___posameznik z mešalko (avdio) in posameznik z računalnikom (pd) s pomočjo preprostega vmesnika obdelujeta avdio signal, ki ga elektroni video kompozicije ustvarjajo na monitorju, oziroma vplivata na samo video sliko (intro.)
___posameznik z basom se odziva le na vsebino video kompozicije oziroma s svojim avdio signalom vpliva na njeno strukturo (intro.)
___video kompozicija-partitura določa celotno trajanje, improvizacija se pojavi le pri obdelovanju signalov in pri scenskem performansu

Beseda o avtorjih:
- avtorska povezava dveh mladih mariborskih umetnikov Mihe Horvata in Metke Golec;
- ustvarjata z različnimi mediji, tehnikami, materiali, kamor vključujeta eksperimentiranje z zvokom, prostorom, gibajočimi slikami;
- v umetniške projekte vpeljeta igralce, glasbenike, ki sooblikujejo dokončno podobo, npr. Primož Bezjak, Samo Pečar, Miha Ciglar;
- samostojne razstave: Galerija Kapelica – Hidden.reality (2002), Porschehof&Kunstverein (Salzburg) – instalacija A2 (2003), KiBela – instalacija enota003 (2003), Galerija Meduza – instalacija enota 241 (2004);
- son:DA je v letu 2003 navdušila tudi Haralda Szeemanna in je tako bila izbrana tudi za razstavo Kri in med – prihodnost je na Balkanu, ki je bila v sloviti zbirki Essl (Sammlung Essl) na Dunaju.

http://sonda.kibla.org

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org