English

































Ivan Marušuč Klif: NOTER-VEN

KIBLIN zadnji dogodek v letu 2003 in prvi poklon letu 2004 je bil projekt hrvaškega umetnika
Ivana Marušića Klifa: NOTER-VEN – performans in intermedijska instalacija  



TV reklame, pesmi, performans, intermediji, med medijska komunikacija, avdio, instalacija, video, kamere, projekcije, kompjuter, stroj-avtomat, obiskovalke in obiskovalci in srečno 2004!  

V torek, 23. 12. ob 20.00, smo v Multimedijskem centru KIBLA pripravili slavnostni sprejem v čast novemu letu 2004 in zadnjo otvoritev v letu 2003 v KiBeli, ki bo VERY INTER INDEED! z ekskluzivnim, dvodelnim projektom:   

Ivan Marušić Klif: NOTER-VEN (inside-out)  

Za prvi del projekta NOTER-VEN, ki se je zgodil v torek, 23. 12. ob 20. uri, si je Ivan Marušić Klif zamislil performanse »Tata kupi mi sve«, o katerem pravi: »V dosedanji umetniški karieri sem se izražal v dokaj širokem spektru kreativnih dejavnosti. Ena od umetniških kategorij, v kateri se nisem javno preizkusil, je petje. V skladu s pravili tega festivala bom kot pevec debitiral z glasbenim potpurijem »Tata kupi mi sve«. Z iskanjem po svojem in kolektivnem spominu sem izkopal dvajset reklamnih pesmi iz TV reklam, ki si označile mojo mladost. Tako se bomo skupaj spomnili hitov, kot so »Super, Super s grozdjicama, lješnjakom i rižom!« , "I-Ja I-Ja I-Ja-Je Ja-je Ja-je I-Ja-Je!" ali "Čuvajmo dobru naviku staru, pijmo Naru, Pijmo Naru!".

Za drugi del projekta NOTER-VEN, ki se je zgodil v sredo, 7. 1. 2004 ob 20. uri, pa je Ivan Marušić Klif v produkciji MMC KIBLA izdelal avtorsko intermedijsko delo NOTER-VEN, ki ga sestavljata dva nivoja – notranji (v škatli) in zunanji (v galeriji). Oboje vstopa in izstopa eden v/iz drugega. Škatla je bolj oder, galerija pa bolj gledališče, toda ta delitev je seveda fluidna. Čeprav Klif uporablja nove tehnologije, se delo najbolj nanaša na stroje-avtomate iz prejšnjih stoletij. V škatli je interier in kinetična skulptura, ki je računalniško vodena. Obiskovalce in obiskovalke snemajo kamere zunaj. Njihova slika se spoji na malih tv monitorjih. Male kamere v škatli snemajo svet znotraj škatle in ga projicirajo na velika platna. Obiskovalca in obiskovalko spremljajo kamere, njegova slika se v škatli/znotraj kombinira z raznimi predmeti in optičnimi triki ter se nato projicira na velikih platnih, torej spet zunaj… Računalnik služi zgolj kontroli procesa in ne vizualni obdelavi. Delo v vizualnem smislu temelji na optičnih efektih/iluziji in na efektih s kamero in lečami.  

Beseda o avtorju:
Ivan Marušić Klif je rojen 1969 v Zagrebu. Diplomiral je na School of Audio Engineering v Amsterdamu 1994. Izdeluje svetlobne objekte in instalacije, občasno s scenografijami za gledališče, film in tv. Po drugi strani je skladatelj, tonski snemalec in producent, sklada glasbo, proizvaja šume in tonsko produkcijo za gledališče, film in tv ter za umetniške projekte drugih avtorjev. V zadnjih letih se intenzivno ukvarja z računalniki, še posebej na področju zvoka in več-medijske tehnologije.  

V letu 2004 se imejte rade in radi in samo, da ne bo vojne!

Video

Ivan Marušič Klif - video (QuickTime)

Fotografije














Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org