English

































HERE NOR THERE

KiBela je odprla sezono s prvim trip-hop dogodkom pri nas, multimedijsko razstavo in festivalom kratkih filmov v najmanjšem kinu na svetu:

 

Mednarodna skupina …here nor there… iz Bristola je prišla na prvo gostovanje v Slovenijo, od sobote, 7. 9., do sobote, 21. 9. 2002.

 

 ...here nor there... so vitalen del ustvarjalne skupnosti Bristola, zibelke trip-hopa. Tako skupina kot posameznice in posamezniki nenehno raziskujejo nova področja s pomočjo inovativnih sodelovanj in sprejemanjem izzivov uporabe tehnologij. HNT projekt je igral osrednjo vlogo v razvoju novih medijev na bristolski sceni skozi razstave in serije dogodkov, umetniška dela, delavnice, mednarodna povezovanja in intervencije v radijske in TV oddaje ter izmenjavo medijev po medmrežju do avdio in CD-ROM produkcije. Iz skupnih virov se poraja skupno avtorstvo in skupen izdelek, projekt mednarodnega umetniškega sodelovanja, ki se iz Bristola razteza do Nemčije in Gruzije. Kulturna različnost je bistvenega pomena in projekti se razvijajo na podlagi direktne fizične izkušnje mednarodnih gostovanj, dogodkov in razstav.

Več na http://www.herenorthere.org in http://www.herenorthere.org/kibla_hnt.htm.

 

Koncept biti v letu med mejami je dal navdih za nastanek imena "...here nor there...", tematsko in metaforično žarišče mednarodnih sodelovanj, razstav in dogodkov, ki spodbujajo kolektivno oziroma vabijo k sodelovanju, ki prehaja politične, geografske in lingvistične meje. ...here nor there..., domišljijski prostor "med enim in drugim krajem", uporabljajo medmrežno tehnologijo kot pripomoček in areno za razvoj projekta in za kreativno sodelovanje.

Uvertura v gostovanje tega kolektiva je bila v soboto,  7. septembra 2002 ob 20. uri, živi trip-hop dogodek pri nas, ki je bil neposredno prenašan iz MMC KIBLA na bristolsko radijsko postajo Resonance FM. Večer so ozaljšali tudi domači DJji. 

TRIP-HOP DJ/VJ DOGODEK V ŽIVO (live sound system mix) produkcija in trobenta: Roger Mills, Avstralija, Bristol vokal: Natalie Deseke, Nemčija

animacije in projekcije: Mac Dunlop, Kanada, UK, Neil Jenkins, UK, Annie Lovejoy, UK

Glasbeni prenos postaje Resonance FM v živo na: http://real2.commedia.org.uk:7554/ramgen/encoder/lmc.r in http://rad.spc.org/lmc/reso/resonance.pls  

Naslednji petek, 13. septembra ob 20. uri, pa se je odprla multimedijska razstava ...here nor there..., ob kateri se je odvijal NAJMANJŠI FILMSKI FESTIVAL NA SVETU V KIBLINEM MINIKINU, instalaciji Dejana Štamparja. Vaša dela – 1 do 2 minutne filme - ste lahko poslali do 10. septembra. Filmski program izbranih filmov je bil predvajan v Minikinu in na projekcijskem platnu in je bil del celotne multimedijske razstave:

Prireditev so omogočili Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor, ŠOUM.  

Video

Here nor There - video (QuickTime)

Annie Lovejoy - video (QuickTime)

Fotografije






























Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org