English

































David Carson: PAGANINI TIPOGRAFIJE



Kreativna delavnica Davida Carsona (ZDA): »Paganini Tipografije« je potekala v prostorih MMC Kibla, v galeriji KiBela, od 22. do 29. 9. 2002. 

Delavnice sta organizirali: KID KIBLA in Kramberger & Uran.

»David Carson dizajn« je sinonim za dizajniranje Davida Carsona, ki ima svoji podružnici v New Yorku in Los Angelesu. Namenjen je kulturnim, glasbenim, korporacijskim in drugim strankam, priznanih s strani Newyorškega kluba direktorjev, ameriškega centra za dizajn in mednarodnih dizajnerskih revij. Carsonova dela so bila objavljena v več kot 150 revijah in časopisnih člankih po vsem svetu, npr. Eye, Idea, The New York Times, The Guardian, Metropolis, The LA Times, Domas, Wired in Emigre, ki je eno številko posvetil samo Carsonovemu delu. Svoja dela je razstavljal po vsem svetu in prav tako predaval na različnih strokovnih simpozijih in univerzah. Pri oblikovanju še posebej izpostavlja pomembnost intuicije. Nekaj strank, za katere je oblikoval, so: MTV, David Byrne, Geoorgio Armani, Ray Gun magazine, Nine Inch Nails, Quiksilver oblačila (kjer je tudi umetniški direktor), Microsoft… Carsonova knjiga je najbolje prodajana monografija grafičnega dizajna vseh časov. Ostale knjige so 2nd sight, Fotografiks, Trek

V Mariborski galeriji KiBela (MMC KIBLA) je potekala ustvarjalna delavnica z naslovom PAGANINI TIPOGRAFIJE, na kateri so sodelovali industrijski in grafični oblikovalci, tipografi, študenti industrijskega oblikovanja in študenti likovne akademije. 

V kreativnem delu delavnice so pod taktirko Davida Carsona, sodelovali naslednji kreativci: Andrea Roveta, Urša Golob, Malia Iduate, Sašo Gorjup, Wolfgang Gosch, Judy Mossmuler, Michael Hausberger, Petja Montanez, Kristaps Epners, Marko Kadič, Ieva Jerohina, Nenad Cizl, Tomato Košir, Gregor Žakelj, Matevž Klanjšek, Brigitte Theisen, Saša Kerkoš, Miha Grobler, Peter Rauch, Andreas Koller, Mateja Arhar, Romeo Štubelj, Boris Jerenec, Dejan Štampar, Matej Koren., Jana Škrlep, Sašo Gorjup, Rudi Uran.

Video

https://youtu.be/_fMp69EWplQ

David Carson - video (quickTime)

Fotografije


























Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela
  - arhiv
  - tehnični podatki
  - sodelovanja

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org