English

































Srečanje Društva študentov Evrope AEGEE–Maribor

V torek, 29.4.2008, smo v MMC Kibla gostili Društvo študentov Evrope AEGEE–Maribor. Zgodil se je tradicionalen slovenski večer kot sklepno dejanje projekta green.movement@europe.si. Prireditev se je pričela ob 21. uri.
AEGEE-Maribor je za udeležence pripravil vodeno degustacijo izbranih vin, ki jo je pospremila hladna pogostitev. Tekom večera so predstavili narodne noše značilne za ta del Slovenije, v katerih so zaplesali nekaj narodnih plesov. Po plesu so udeležencem zavrteli predstavitveni film o Sloveniji. Slovenski večer se je nato spremenil v zabavo, ki je trajala pozno v noč.
   

green.movement@europe.si

je športni, izobraževalni in kulturni projekt, ki ga je društvo študentov Evrope AEGEE–Maribor organiziralo med 26. in 30. aprilom v Mariboru, kjer so gostili 40 študentov iz vse Evrope. Športni del je ogrodje projekta, ki skrbi za povezanost. Temu sledi izobraževalni del, ki skrbi za nenehno izgrajevanje posameznikovega uma. Za umetniško duhovnost pa je  poskrbel kulturni del.

Društvo študentov Evrope AEGEE–Maribor je podružnica Evropskega združenja študentov AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l´Europe). Le-to je nevladna, politično neodvisna in neprofitna organizacija, odprta za študente in mlade diplomante vseh študijskih smeri ter je trenutno eno izmed največjih evropskih študentskih združenj, ki združuje preko 15.000 študentov v okoli 240 univerzitetnih mestih širom Evrope. Cilji združenja so povečevati mobilnost, povezovanje in združevanje med evropsko mladino oz. v praksi uresničevati idejo o združeni Evropi ter zgraditi odprto in tolerantno družbo za boljši jutri. To dosegamo z organizacijo študentskih konferenc, Poletnih Univerz, jezikovnih šol, študentskih izmenjav, ipd.

Fotografije


























Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR
  - arhiv

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org