English


Obisk evropskih Kulturnih stičnih točk v Mariboru

V soboto, 14. junija 2008, smo v Mariboru pripravili obisk predstavnic in predstavnikov mreže Kulturnih stičnih točk (Cultural Contact Points – CCP) iz vse Evrope in Izvršne agencije za izobraževanje, avdio-vizualni sektor in kulturo (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency – EACEA) pri Evropski komisiji, ki je odgovorna za izvajanje programov EU za ta področja.

Priložnost, zaradi katere je bila v Mariboru zbrana ugledna evropska kulturna javnost, je tradicionalno srečanje evropskih Kulturnih stičnih točk, ki je organizirano dvakrat letno v vsaki predsedujoči državi EU in se je med 11. in 14. junijem odvijalo v Ljubljani in Mariboru.

Maribor je obiskalo približno 40 predstavnikov in predstavnic nacionalnih informacijskih centrov iz vseh držav članic in kandidatk EU, ki kulturne izvajalce in ustvarjalce profesionalno informirajo in svetujejo pri pripravi mednarodnih projektov, ki kandidirajo za podporo edinega kulturnega programa EU »Kultura (2007-2013)«. Hkrati so partnerji Evropske komisije in Izvršne agencije EACEA, katerih naloga je oblikovanje in izvajanje kulturne politike EU in odločanje o finančni podpori EU za evropske kulturne projekte. Da so za svoj obisk izbrali Maribor, jih je med drugim pritegnila naša kandidatura za Evropsko prestolnico kulture 2012, ki smo jim jo ob tej priložnosti predstavili. Poleg tega so se predstavniki Kulturnih stičnih točk in Izvršne agencije želeli seznaniti z mariborskimi kulturnimi ustvarjalkami in ustvarjalci, umetnicami in umetniki, vodjami kulturnih organizacij in institucij, direktoricami in direktorji javnih zavodov in z neodvisnim oz. avtonomnim sektorjem na področju kulture.

Ob 11. uri je v Multimedijskem centru KIBLA goste sprejel podžupan za kulturo, šport in druge družbene dejavnosti Andrej Verlič. Sledila je zgoščena predstavitev projekta Evropska prestolnica kulture 2012 s poudarki na nekaterih najpomembnejših programih.

Več o srečanju Kulturnih stičnih točk, ki je potekalo ob slovenskem predsedovanju Evropski uniji na http://www.ccp.si/

Fotografije


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR
  - arhiv

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org