English
Okrogla miza ''Je migracija grožnja ali priložnost?'' in otvoritev razstave fotografij

Ponedeljek, 7.7.2008, ob 18. uri - okrogla miza ''Je migracija grožnja ali priložnost?'' in otvoritev razstave z naslovom "Pojavljajoči se pogledi na Evropo: Kako Jug vidi vpliv Evrope?", Komunikacijsko informacijska točka KIT na Glavnem trgu 14 v Mariboru.

Okrogla miza, ki jo je organiziral Inštitut za afriške študije v okviru projekta "Tudi ti si delček istega sveta", se je osredotočala na vzroke in izzive migracije, migracije in človekove pravice, begunce ter evropske migracijske politike.  
Po okrogli mizi smo odprli razstavo fotografij iz držav v razvoju.  Namen fotografij je poudariti pomen civilne družbe, ki je pomembna varovalka za uresničevanje nacionalnih razvojih politik. Fotografije prikazujejo tako pozitivne kot manj pozitivne vplive Evrope na države v razvoju, pomembno pa prispevajo k ozaveščanju, kako lahko pomagamo ljudem v najrevnejših državah sveta, ob ohranjanju njihovega načina življenja. 

Dogodek smo pripravili v sodelovanju z Inštitutom za Afriške študije in platformo SLOGA (Slovenska Platforma NVO za Razvojno Sodelovanje in Humanitarno Pomoč).

Fotografije


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR
  - arhiv

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org