English


Film ABOVE THE CLOUDS in koncert Utidloinkz & KAM© vizualizacije

MMC KIBLA, Maribor, četrtek, 21.12.2006, ob 21h

LOKACREW production in MMC PULSAR predstavljata ekstremno smučarsko-deskarski film
ABOVE THE CLOUDS

Škofjeloška produkcijska ekipa LOKACREW se v sodelovanju z MMC PULSAR že tretje leto zapored vrača na mladinsko kulturno sceno z novim smučarsko-deskarskim filmom! Tokrat film presega lokalno bordersko zasedbo, zato ste lahko poleg škofjeloških MUNGOTOV med nastopajočimi videli še ostalo slovensko bordersko smetano. Pričakujete lahko še višje skoke, še bolj odštekane trike, še hujše padce in še več adrenalina. Za popoln užitek pa je vse skupaj začinjeno s ščepcem humorja.

Projekt, ki je se je začel s snemanjem v zimski sezoni 2005/06, je izšel pod creative commons licenco, kar pomeni, da so pridržane nekatere avtorske pravice, vendar bo film kasneje na voljo brezplačno tudi na internetu. Večino filmske glasbe so prispevali različni mednarodni avtorji pod okriljem creative commons projekta, slovenski delež pa je prispevala tudi skupina God Scard iz Kranja.

Predfilm si lahko ogledate na http://video.google.com/videosearch?q=lokacrew
Več informacij na extreme@kss.si

Po projekciji:
Audiovizualni live act Utidloinkz (Škofja Loka) s skupino KAM© (Cerkno)

Utidloinkz, 8 članska zasedba (kitara, klaviature, ritem mašina, semplerja, 2 računalnika, ženska vokala) igra od downtempa do up-liftinga brejkov; ritmično, melodično, džezi in free!

Mixxle (računalnik, zvok), Iztok Zois (ritem mašina), Jernej Lunder Ludviq (space+sempler), Dejan Lapanja (kitara), Mitja Kavčič (klaviature). Andreja Palatinus, Diona Sankara (vokal), Neža Naglič (klaviature).

KAM©
Vizualizacije skupine KAM© (Mateja Rojc, Katarina Štucin, Simon Hudolin-Salči) so analogne. Živa animacija se projicira prek grafoskopa in diaprojektorja. Z nastopi ponovno vnašamo vsebino v estetiziranost elektronskih klubskih zabav. Igra abstraktnih in realističnih oblik, animiranih s pomočjo senc vsakdanjih predmetov, družinskih fotografij in politično nekorektnih podob ustvarja, skupaj z glasbo, živo mešanico lepega, gnusnega, sreče in zla, naravnega in umetnega v kompleksno, raznoliko, vsebinsko polno in čutno nabito predstavo.
Z uporabo analognih instrumentov, ki prisilijo v neponovljivost in zagotovijo neverjetno kakovost slike, postavljamo na laž idejo o kvalitetnejšemu življenju, ki naj bi ga apriorno prinašal tehnološki razvoj. Poleg VJ-janja pa na grafoskopu in diaprojektorju razvijamo tudi lutkovno gledališče.
http://smallbutdangers.cerkno.net

Video

Audiovizualni live act Utidloinkz s skupino KAM©

Fotografije
Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR
  - arhiv

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org