English
Mladinini proglasi

V petek, 17. marca 2006, ob 21. uri, smo odprli razstavo plakatov Mladinini proglasi v Multimedijskem centru Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Maribor.    

Družbeno angažirani oglasi – Proglasi , ki jih objavljajo v tedniku Mladina že od leta 1997, se lotevajo aktualne problematike sodobne družbe, človeka in okolja. Njihovi oblikovalci in snovalci so domače oglaševalske agencije, avtorji pa so bili zanje na oglaševalskih festivalih že večkrat nagrajeni.  

Mladinin projekt socialnega marketinga je namenjen predvsem spodbujanju razmišljanja o razmerah v socialnem okolju, kar bi pripomoglo k ozaveščanju javnosti in izboljševanju kakovosti sobivanja in strpnosti. Dejstvo je, da nihče med nami ne uživa popolne svobode in da tako življenje v tem trenutku ostaja le legitimna želja in futuristični projekt. Zato je namen izbranih del predvsem opozoriti, kako krhki smo v svojem obstoju, kako odvisni od razmer, ki jih soustvarjamo v družbi in naravnem okolju, predvsem pa, koliko bi morali postoriti, preden bi nam uspelo odpraviti vse, kar nas omejuje.  

Izbor proglasov je sledil sloganu minulega mednarodnega festivala Ex ponto »Življenje brez meja«, ko so bili plakati tudi prvič razstavljeni v festivalskem spremljevalnem programu.  

Letnica prvega Ex ponta (1993) je umeščena v čas, ko je po državah rajnke Jugoslavije divjal vojni hudournik in nanesel mnoštvo beguncev, med katerimi je bilo nemalo ustvarjalcev raznorodnih umetnostnih veščin, še več pa jih je ostalo ukleščenih v absurdu razpadajoče države. In vsem njim je prvi Ex ponto prepustil oder ter tako napovedal svoje trdno programsko izhodišče: dolgoročen projekt z močnim humanitarnim in družbeno angažiranim nabojem. Od takrat pa do danes, ko se je Ex ponto iz multidisciplinarnega festivala razvil v mednarodni festival posvečen sodobni gledališki produkciji, ohranja kontinuiteto družbeno in etično dejavnega dogodka, ki tako pripomore k ozaveščanju javnosti, vzpodbuja k sprejemanju raznolikosti ter drugačnih kulturnih korenin.  Izbor proglasov: Violeta Videnović

Projekt je nastal v sodelovanju Kulturnega društva B-51 in tednika Mladina s podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije ter Mestne občine Ljubljana. 

Fotografije


Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR
  - arhiv

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org