English

































Mariborska predpremiera dokumentarno-igrane serije Fotografija na Slovenskem

V sredo, 14. decembra smo ob 18. uri doživeli mariborsko predpremiero dokumentarno-igrane serije Fotografija na Slovenskem v produkciji Izobraževalnega programa Televizije Slovenija.

V sodelovanju s Fotoklubom Maribor smo prikazali prvo oddajo, ki zaobjame najzgodnejše obdobje fotografije na Slovenskem ter delo znamenitega mariborskega fotografa Primoža Škofa in njegovega sina Teodorja.

Prva klapa dokumentarno-igrane serije  Fotografija na Slovenskem je padla aprila 2003  v  Muzeju novejše zgodovine Celje. Pobudnik, soscenarist in režiser serije je Zdravko Pečenko. Glavnina serije je bila posneta v letu  2003, delček tudi v letu 2004. Pri projektu so sodelovali številni strokovni sodelavci in svetovalci: mag. Mirko Kambič, profesor fotografije Oskar Karel Dolenc, mojstra fotografije Anton Demšar in Sandi Jesenovec, zbiralec Valentin Benedik, Društvo fotografov Slovenije in njen predsednik Ferucio Hrvatin. Na pomoč so priskočili tudi zasebni zbiralci in ljubitelji fotografije.

Serija je nastala v Izobraževalnem programu Televizije Slovenija. Urednica programa Alma Lapajne je projekt podprla že na samem začetku. V  sedmih dokumentarno-igranih oddajah po okrog 40 minut je kronološko prikazana dobro stoletje in pol dolga pot fotografije na Slovenskem od pionirja svetovne in slovenske fotografije, izumitelja fotografije na steklo Janeza Puharja iz Kranja, do danes.

Po projekciji so se pogovarjali: režiser, soscenarist in redaktor Zdravko Pečenko, scenarist dr. Primož Lampič, strokovni komentator o potujočih fotografih Dragiša Modrinjak, direktor Fotokluba Maribor Branimir Ritonja in fotograf Bogo Čerin.

Serija bo predvajana tedensko -  sedem ponedeljkov od 9. januarja  2006 naprej  premierno na prvem programu TV Slovenija. Vljudno vabljeni na ogled!

 

 

Fotografije






Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR
  - arhiv

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org