English

































StartUp Müsli: V katero smer se bo razvijala tehnologija v 2017

Na katerih področjih bo v letu 2017 tehnologija doživela razcvet in koga čaka negotova prihodnost. Kako so se tehnologije razvijale v 2016 in kakšni so obeti za 2017?

V letu 2016 smo uporabniki socialnih omrežij postali poročevalci iz terena, razcveteli sta se virtualna in obogatena resničnost, vsi razmišljajo o hitrejšem ter brezžičnim polnjenju telefonskih baterij, vedno bolj smo navdušeni nad pametnimi urami, nad nami plujejo droni, ki merijo in snemajo težko dostopne terene ter celo dostavljajo pice.  Med nami vozijo celo avtomobili, ki v bistvu vozijo sami. Google razvija pospeševanje spletnih strani, prilagojenih za pametne telefone, mobilno plačevanje pa vsak dan preseneča z novimi uporabnostmi, roboti se učijo drug od drugega in še kaj.

Kje slovenska podjetja/startupi sledijo razvoju, in so konkurenčni, ter kakšni so obeti in priložnosti v letu 2017, smo govorili z »tehnološkim navdušencem« in uspešnim startuperjem, Sašom Zagoranskim iz Semantike. Z njim se je pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov.

Kdo je Sašo Zagoranski?
Sašo je direktor podjetja Semantika, ki se ukvarja z razvojem in implementacijo informacijskih rešitev. Njihove rešitve obsegajo namizne, spletne, mobilne in tablične aplikacije za različne naprave in platforme.  Njihov glavni produkt je muzejski dokumentacijski sistem Galis, ki ga uporablja večina slovenskih muzejev in galerij. Nadgrajujejo ga muzejski spletni portali in mobilne aplikacije. Rešitve na področju kulturne dediščine dopolnjujejo različni projekti za domače in tuje naročnike. Večina njihovega dela temelji na Microsoftovih tehnologijah, v zadnjih letih pa se posvečajo predvsem naravnim uporabniškim vmesnikom in napravam na dotik. Podjetje je Microsoft Gold Certified Partner in Spectrum Partner. Med njihove naročnike poleg kulturnih ustanov iz Slovenije in tujine sodijo tudi priznana podjetja, kot so Microsoft, Gorenje, Banka Koper, Akrapovič in Gen energija.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - 2022
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org