English

































Okrogla miza in predstavitev instalacije Brigitte Zics

Okrogla miza na temo sodobne eksperimentalne in zvočne glasbene umetnosti

KIBLA PORTAL
sreda, 9. 11. 2016 ob 19:00
Bill Vine (UK), Miha Ciglar (SI), Cameron Bobro (ZDA/SI) moderator Peter Tomaž Dobrila

Eye Resonator / Očesni resonator
2015 - instalacija potopitvene umetnosti
sreda, 9. 11. 2016, ob 20.00, KIBLA PORTAL

„Razstava raziskuje teme kolektivnega gibanja, vzorcev migracij, logiko delovanja omrežij ter spreminjajočo se interaktivno naravo komunikacije kot takšne.“
Predstavljena dela v sklopu umetniške namestitve "Očesni resonator" pozornost usmerjajo na neskončno množico kompleksnih omrežij, kot jih poznamo na vseh področjih umetnosti in znanosti, ki so kritičnega pomena za današnji svet. Razstava raziskuje teme kolektivnega gibanja, vzorcev migracij, logiko delovanja omrežij ter spreminjajočo se interaktivno naravo komunikacije kot takšne. Razkriva skrito razsežnost sveta, ki ga le redko obravnavamo kot globoko prepleteno, bujno uspevajočo in medsebojno povezano celoto. Samo-organizirajoča narava, fizika, biologija in sociologija teh vse bolj ključnih sistemov se razvijajo v interdisciplinarno polje raziskav kritičnega pomena. S kombinacijo ortodoksnih ter virtualnih, senzorično bogatih umetniških oblik razstavljena dela občinstvu omogočajo vpogled v ta sicer prikritega sveta.    

Projekt je realiziran v sodelovanju z umetnico in raziskovalko dr. Brigitto Zics in Društvom za umetniško in avdio-video produkcijo CODE BLUE (producent) ter Kulturno izobraževalnim društvom KIBLA in Društvom za sodobno umetnost X-OP (ko-producenta).


Več: https://goo.gl/dmuks1

http://www.eyeresonator.com

Dr Brigitta Zics je umetnica in raziskovalka, namestnica vodje Podiplomskih študijev na Ravensbourneu v Londonu. Pred tem je delovala kot vodja raziskav digitalnih medijev pri Culture Lab na Univerzi v Newcastlu. V svoji umetniški praksi uporablja ustvarjalne in inovativne tehnologije, s katerimi dostopa do skritih dimenzij človeške izkušnje in jih ekstrahira. V prizadevanju za boljše razumevanje vsega "kar nas dela človeške" ustvarja estetske ekologije (estetske interakcije med človekom in strojem), ki se zavedajo človekovih čustev in domišljije. Trenutno se ukvarja s preučevanjem somatskih in multimodalnih vmesnikov, nosljivih taktilnih zaslonov in vizualizacijo podatkov. Rezultati njenega dela in raziskav so bili objavljeni v številnih publikacijah (MIT, Springer) in razstavljeni na več prizoriščih (Kinetica, SIGGRAPH, IMAGINA, ISEA in nedavno v elektrarni Kelenföld).

www.ravensbourne.ac.uk/courses/postgraduate

Foto:Kristijan Robič, arhiv Kible











Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org