English

































Startup Müsli #8: Odkrij, prepričaj, prodaj



Brez denarja in prvih kupcev ni potrditve ideje in uresničevanja vizije. Zato bomo tokrat spregovorili s startupom, kupcem in psihologinjo na temo prodaje, iskanja pravih strank, prepričevanja in argumentiranja produkta ter na koncu seveda prodaje in gradnje dolgoročnega odnosa s stranko.
 
Tema tokratnega pogovora je proces od iskanja potencialnih strank pa do plodnega dolgoročnega sodelovanja s kupci produkta oziroma storitve. Na kavč v Kiblo smo povabili tri goste, ki tokrat prihajajo iz različnih strani prodajnega procesa. Z nami bo uspešen startup, eden izmed uporabnikov njihovega produkta ter psihologinja in predavateljica na temo prodaje.

Kdo je Marko Mesarič?
Marko je soustanovitelj start-up podjetja Modri planet, ki je pridobilo naziv ‘Next big shaker 2015’ na start-up tekmovanju COINVEST. Podjetniško pot je začel po končanem študiju geodezije. Drugačnost, inovativnost in optimizacija delovnih procesov so dejavniki, s katerimi uresničuje zastavljene cilje. Sodeloval je pri izvedbi preko 200 projektov s področja bližnje slikovne fotogrametrije in zajema podatkov s pomočjo brezpilotnih plovil ter pri razvoju fotogrametričnega programa 3Dsurvey, ki skupaj z ''dronom'' predstavlja revolucionarno geodetsko orodje, ki ga bo v naslednjih 5 letih potrebovalo vsako geodetsko podjetje. Trenutno je zaposlen v podjetju kot ''Sales manager'', ki skrbi za širitev prodajnih tokov in podporo distributerjev programa 3Dsurvey.

Kdo je Jan Zorec?
Jan je zaposlen v geodetskem podjetju GS Dean Kobale s.p.. Po zaključenem univerzitetnem študiju geodezije je začel svojo karierno pot na področju inženirske in katastrske geodezije in leta 2012 začel med prvimi v Sloveniji z uporabo brezpilotnih plovil na področju geodezije. Sprva so za zajem podatkov uporabljali oktokopter in program 3Dsurvey, pred kratkim pa so storitev razširili še z dodatnim sistemom za zajem podatkov - Bramor RTK.

Kdo je Tina Kastelic?

Tina je uni. Dipl. psihologinja, specializantka transakcijske analize. Pri 19. letih se je podala v podjetniške vode in Adrenalinski park Storž še danes piše uspešno zgodbo. Mladostna zagnanost, odprtost za spremembe, različna znanja in izkušnje jo navdihujejo pri delu z ljudmi in organizacijami. Že 8 let se izobražuje in svoje znanje tudi praktično nadgrajuje. Letos sta s sodelavko ustanovili središče za razvoj kompetenc, Kompetenca d.o.o.. Ukvarjajo se z razvojem kompetenc, še posebej mehkih, prodajnih in vodstvenih veščin.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - 2022
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org