English

Startup Müsli #1: Launch zgodbe


Startup Müsli #1: Launch zgodbe

Kaj vse potrebujemo pri lansiranju novega produkta na trg?
 
Z uspešnimi in izkušenimi startuperji se bomo pogovarjali o ključnih elementih uspeha pri lansiranju novega produkta na trg. Tadej Gregorčič (Motiviti) in Tadej Jevševar (Chipolo) sta v procesu lansiranja produkta naletela na številne izzive, ki sta jih morala uspešno premostiti in tudi storila kar nekaj napak, o katerih bosta odkrito spregovorila in vam pomagala razumeti, kaj bi morala storiti drugače. Matej Golob (30Lean) je kot svetovalec sodeloval s številnimi startupi in jim pomagal, da še preden so delali prave stvari, da so te delali na pravi način.

S startuperji se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.
 
Matej Golob je računalničar, ki ga je potegnilo v svet ekonomije in financ. Soustanovitelj startupa 30Lean, je že od nekdaj navdušen nad novimi, izvirnimi in vrednimi idejami. V prostem času jih pomaga širiti v obliki TEDx dogodkov, v profesionalnem času pa razvijati, preverjati in pivotirati v obliki Lean Startup mentoriranja.
 
Tadej Gregorčič, soustanovitelj mariborskega podjetja Motiviti je strast do računalniških iger spremenil v posel. S soustanoviteljem Jernejem Kocjančičem sta podjetje ustanovila leta 2009 in ga brez kakršnekoli pomoči na noge postavila sama, zato sta imela vso kreativno svobodo. Projektno so že delali za zveneča imena kot sta Adidas in LG ter druge naročnike, s čimer so v podjetju ustvarili prihodke s katerimi so lahko financirali razvoj igre. Leta 2014 so popolnoma prenehali sprejemati naročila in se 100 odstotno posvetili razvoju igre, ki bo konec leta doživela premiero. Torej ni bolj primernega trenutka, da Tadeja vprašamo kako bodo novo igro lansirali na trg.
 
Tadej Jevševar je s produktom Chipolo na Kickstarterju zbral skoraj 300.000 USD kapitala. Chipolo je mali barvni bluetooth obesek, ki nam javi lokacijo naših predmetov. Pritrdimo ga na računalnik, ključe, domačo žival ali kakšen drug predmet, ki ga radi izgubljamo, nato pa mu sledimo preko brezplačne aplikacije na mobilnem telefonu. Hitro so se morali prilagoditi novim pogojem in neusmiljeni ameriški konkurenci. Po kampanji se je število zaposlenih iz 7 povečalo na 30, odprli so pisarno v New Yorku in San Franciscu. Prvih 15.000 izdelkov so izdelali še ročno, medtem ko so kasneje že vzpostavili avtomatsko proizvodnjo. Kljub temu se število zaposlenih ni zmanjšalo, prav tako pa vse zaposlitve ostajajo v Sloveniji. Prva verzija produkta je dobila svojega mlajšega brata, ki se lahko pohvali z glasnejšim zvočnikom in vzdržljivejšo baterijo. Podjetje sedaj že ustvarja prihodke v velikosti šestmesnih številk.


Ne spreglej!
Pred dogodkom organiziramo delavnico Imam idejo za stratup! Kaj zdaj?

Zadeni svoj Chipolo!
Tadej Jevševar bo s seboj prinesel nekaj Chipolov, ki jih bo po zaporedni številki prijave izžrebal med prijavljenimi udeleženci.

Pričakujemo večje število udeležencev, zato prosimo, da se zaradi lažje organizacije prijaviš preko spletne prijavnice.

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil

Poiščite nas na socialnih omrežjih:Nagrada e-odličnost 2008
MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org