English

































Mateja Perpar & Aleksander J. Potočnik: Predstavitev slikanic Klotildini klobuki in O dišečem dihurju & multimedijska delavnica za otroke

MMC Kibla, sobota, 23. januar 2010, ob 16.30 - predstavitev slikanic Klotildini klobuki in O dišečem dihurju ter multimedijska delavnica za otroke v družbi z Matejo Perpar in Aleksandrom J. Potočnikom.

V družbi avtorjev smo se zabavali ob njunih  knjigah iz zbirke Nagajivih pravljic,  Klotildini Klobuki in Dišeči Dihur. Ker oba počneta toliko zanimivih in različnih reči, se vam mogoče po prvem stavku zdi, da imata vsak po tri  glave, vendar - brez strahu! Brali smo smešne  zgodbice, nato pa je Sašo še risal po vaših željah.

Mateja Perpar je profesorica angleškega jezika, prevajalka, glasbenica in napovedovalka na Radiu Slovenija. Rada ima živali in ljudi, še posebej tiste, ki se rade smejejo. Pogosto ji rojijo po glavi nagajive misli, ki jih zapisuje in oblikuje v pravljice. Knjiga Klotildini klobuki prinaša prve tri iz zbirke hudomušnih Nagajivih pravljic z duhovitimi in nepredvidljivimi zapleti, ki vas bodo požgečkale po možganih in vas spravile v smeh. V Dišečem dihurju lepo nadaljuje zastavljen cilj in s pronicljivo humornim besediščem in domiselnimi  ilustracijami zabava staro in mlado. V prvi zgodbi spoznamo prebrisanega dišečega dihurja, ki želi naivni veverički prodati kakšnega od svojih dišečih napojev. V drugi se srečamo z marljivo sivo miško in vsevedno veščo, v tretji pa gospodovalnega galeba, ki je na  pomolu veliki as, v domači kuhinji pa prava copata.

Aleksander Jankovič Potočnik (znan tudi kot Sašo J.P.) je arhitekt, utrdboslovec in odličen ilustrator. Mladi bralci ga poznajo po igrivih in domiselnih ilustracijah v mladinskih revijah in knjigah ter po krajinskih zemljevidih v šolskih atlasih. Tudi v njegovi glavi ne manjka nagajivih misli, ki jih s čopicem spretno preliva na papir in vase možgančke popelje v svet navihane domišljije.

Predstavitvi slikanic je sledila ustvarjalna delavnica, kjer so otroci upodobili like, ki so jih srečali v pravljicah.

Fotografije









Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje
  - 2022
  - Mladinski program

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org